Letarolta a járdát egy elszabadult csuklós busz Pozsonyban

Péntek reggel elszabadult egy városi busz Pozsony Dúbravka városrészében, és 300 métert haladt sofőr nélkül, mire a közeli part fái megállították. A Paraméter szerint a busz sofőrje az egyik ajtó meghibásodását jelentette a központban, majd a szociális helyiségbe ment. A buszban maradt tanulóvezetőnek kellett lekapcsolnia főkapcsolót a motornál, majd ellenőrizze, hogy továbbra is fennáll-e a probléma. 

Miközben végrehajtotta az utasítást, elfelejtette kibiztosítani a járművet kézifékkel, és miután a buszt lekapcsolta az akkumulátorokról, a buszt már semmi sem fékezte.

Az elszabadult busz felhajtott a járdára, kárt okozott a parkoló autókban, jelzőtáblákat döntött ki és padokat tarolt le, végül fának csapódott. A keletkezett anyagi kár a buszon eléri a 3900 eurót, a személyautókon további ezereurós károk keletkeztek. A történtek során személyi sérülés nem történt.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.