Újra lávát lövellt a Kilauea vulkán

külföld
2018 május 04., 19:13
comments 41

Magyar idő szerint péntek este ismét lávát lövellt ki a Kilauea vulkán Hawaii Nagy Szigetén. A lávafolyam számos épületet lerombolt. A hatóságok ismét arra szólították fel a helyieket, hogy aki még nem tette meg, haladéktalanul hagyja el az otthonát.

photo_camera Fotó: Shane Turpin/AP

Arra is figyelmeztettek, hogy halálos mennyiségű kén-dioxid gáz lehet a levegőben, és a mentőalakulatok nem fognak tudni később segíteni az ottmaradókon.

A Kilauea csütörtökön is kitört, geológusok már akkor jelezték, hogy további lávakitörések várhatóak. A térségben magas földrengés-aktivitást is mértek. A Kilauea a világ egyik legaktívabb vulkánja, a mostani kitörést több kisebb földrengés előzte meg, ezért a hatóságok már a hét eleje óta figyelmeztették a lakosságot, hogy készüljenek a menekülésre. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.