Vádat emeltek Orbán meghekkelt karácsonyi interjúja miatt

POLITIKA
2018 május 4., 6:51
comments 106

Információs adat megsértésének bűntette miatt vádat emelt a Veszprémi Járási és Nyomozó Ügyészség azzal a férfival szemben, aki

2016-ban meghekkelte Orbán karácsonyi interjúját öt megyei napilapban. 

Az ügyészség közleménye szerint "négy dunántúli megyében öt napilapot megjelentető kiadó alkalmazottja volt felelős szerkesztői munkakörben," így jól ismerte a szerkesztőségi rendszert. A lapszámok koordinálásáért felelős vádlott 2016. december 23-án a kora délutáni órákban, kizárólag tájékoztatás végett maga is megkapta a miniszterelnöki interjú szövegét, amelyet a központi szerkesztő a szükséges szerkesztési feladatok, korrektúra elvégzését követően, még a délután folyamán a Fejér megyei, a dunaújvárosi és a Vas megyei lapok megfelelő oldalaira bemásolt. Majd nem sokkal ezután 

"a saját számítógépéről az egyik szabadságon lévő munkatársának felhasználói nevével és jelszavával a számítógépes rendszerbe belépett, és a Fejér megyei napilap anyagába bemásolt interjú szövegét négy ponton módosította. Az interjú ennek következtében a 2016. december 24-i lapszámban a megváltoztatott szöveggel jelent meg."

Emlékezetes: a meghekkelt interjúban olyan mondatokat adtak Orbán szájába, mint 

„azt kívánom, hogy MINÉL TÖBBEN TALÁLJANAK VISSZA A KARÁCSONY POGÁNY ÉRTELMEZÉSÉHEZ, hiszen mégiscsak a Megváltó születését várjuk.” 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt