Rig Lajos ül be Vona Gábor helyére a parlamentbe

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A Nemzeti Választási Bizottság pénteki ülésén döntött az áprilisi országgyűlési választáson országos pártlistáról mandátumot szerzett, de arról lemondó jelöltek mandátumának kiadásáról.

A jogszabály szerint a listán szerzett mandátumok megüresedése esetén a jelölőszervezetek nevezhetik meg, kinek kérik a megüresedett mandátum kiadását. 

  • A Molnár Csaba lemondása miatt megüresedett mandátumot László Imrének,
  • Niedermüller Péter mandátumát Arató Gergelynek kérte kiadni a DK. 
  • Vona Gábor mandátumát Rig Lajosnak kérte a Jobbik,
  • az MSZP pedig Gőgös Zoltán helyét adta Harangozó Tamásnak. 

(MTI)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.