Drávagárdony, Herencsény és Záhony is polgármestert választ ma

A kis somogyi falu, Drávagárdony főutcájaFotó: Google Street View

Három településen, a Somogy megyei Drávagárdonyban, a Nógrád megyei Herencsényben és a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei határvárosban, Záhonyban is időközi önkormányzati választást tartanak vasárnap.

Ez első két településen csak polgármestert választanak, Drávagárdonyban a korábbi polgármester, Kovács István januári halála miatt. Ott 117 választó szerepel a névjegyzékben, ők két független jelölt közül választhatnak. Herencsényben szintén a polgármester, Jusztin Józsefné halála miatt kell időközi választást tartani, a községben hatszázan élnek, egy független jelöltre adhatják le szavazatukat.

Záhonyban februárban feloszlatta magát a képviselőtestület, itt ezért polgármester mellett képviselőket is kell választani. Három polgármester-jelölt, két független és egy szocialista közül választhatnak a szavazók. A hat képviselői helyre 14 független jelölt mellett az Együtt Záhonyért egyesület három, a Jobbik és a Munkáspárt két-két, illetve az MSZP egy jelöltje verseng. (Via MTI)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.