28 éve folyamatosan a Parlamentben: Orbán, Kósa, Kövér és majdnem Varga is

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A Blikk gyűjtötte össze a kedden megalakuló Országgyűlés legjeit. Az összesítésből kiderült például, hogy a parlamenti patkó

  • legidősebb tagja a 82 éves fideszes Turi-Kovács Béla,
  • míg a legfiatalabb a 26 éves LMP-s Ungár Péter lesz.
  • Kettejük közt 56 év van.

Mindössze fél tucat olyan képviselő lesz, aki már 1990-ben is ott ült a Parlamentben. Igaz, Hörcsik Richárd és Horváth László kihagyott egy, illetve két ciklust azóta. 

Csak hárman mondhatják el azt magukról, hogy az elmúlt 28 évben folyamatosan tagjai voltak a magyar országgyűlésnek: Orbán Viktor, Kövér László és Kósa Lajos. Varga Mihálynak volt egy rövid, négyhónapos megszakítása 1994-ben, amikor csak azután került a parlamentbe, hogy Eperjes Károly lemondott a manádátumáról. 

A Blikk megjegyzi: ismét tagja lesz a parlamentnek a legrejtélyesebb figura, a fideszes Bíró Márk is. 

Már nyolc éve képviselő, de még egyszer sem szólalt fel, és ezen kívül semmi említésre méltót nem tett.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.