28 éve folyamatosan a Parlamentben: Orbán, Kósa, Kövér és majdnem Varga is

A Blikk gyűjtötte össze a kedden megalakuló Országgyűlés legjeit. Az összesítésből kiderült például, hogy a parlamenti patkó

  • legidősebb tagja a 82 éves fideszes Turi-Kovács Béla,
  • míg a legfiatalabb a 26 éves LMP-s Ungár Péter lesz.
  • Kettejük közt 56 év van.

Mindössze fél tucat olyan képviselő lesz, aki már 1990-ben is ott ült a Parlamentben. Igaz, Hörcsik Richárd és Horváth László kihagyott egy, illetve két ciklust azóta. 

Csak hárman mondhatják el azt magukról, hogy az elmúlt 28 évben folyamatosan tagjai voltak a magyar országgyűlésnek: Orbán Viktor, Kövér László és Kósa Lajos. Varga Mihálynak volt egy rövid, négyhónapos megszakítása 1994-ben, amikor csak azután került a parlamentbe, hogy Eperjes Károly lemondott a manádátumáról. 

A Blikk megjegyzi: ismét tagja lesz a parlamentnek a legrejtélyesebb figura, a fideszes Bíró Márk is. 

Már nyolc éve képviselő, de még egyszer sem szólalt fel, és ezen kívül semmi említésre méltót nem tett.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.