28 éve folyamatosan a Parlamentben: Orbán, Kósa, Kövér és majdnem Varga is

politika
2018 május 07., 02:02
comments 84

A Blikk gyűjtötte össze a kedden megalakuló Országgyűlés legjeit. Az összesítésből kiderült például, hogy a parlamenti patkó

  • legidősebb tagja a 82 éves fideszes Turi-Kovács Béla,
  • míg a legfiatalabb a 26 éves LMP-s Ungár Péter lesz.
  • Kettejük közt 56 év van.

Mindössze fél tucat olyan képviselő lesz, aki már 1990-ben is ott ült a Parlamentben. Igaz, Hörcsik Richárd és Horváth László kihagyott egy, illetve két ciklust azóta. 

Csak hárman mondhatják el azt magukról, hogy az elmúlt 28 évben folyamatosan tagjai voltak a magyar országgyűlésnek: Orbán Viktor, Kövér László és Kósa Lajos. Varga Mihálynak volt egy rövid, négyhónapos megszakítása 1994-ben, amikor csak azután került a parlamentbe, hogy Eperjes Károly lemondott a manádátumáról. 

A Blikk megjegyzi: ismét tagja lesz a parlamentnek a legrejtélyesebb figura, a fideszes Bíró Márk is. 

Már nyolc éve képviselő, de még egyszer sem szólalt fel, és ezen kívül semmi említésre méltót nem tett.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.