Bezárt egy indiai mészárszék, erre az éhes kóborkutyák gyerekeket kezdtek halálra marcangolni

külföld
2018 május 07., 08:38
comments 137

Hat gyereket marcangoltak halálra, tucatnyit megsebesítettek falkában támadó kóbor kutyák egy észak-indiai településen - közölték a helyi hatóságok hétfőn.

Az 5-12 éves gyerekeket az Uttar Prades állam székhelyétől, Lakhnautól 80 kilométerre fekvő Szitapur településen és környékén érték a támadások - közölte Anand Kulkarni rendőrtiszt. Több támadás akkor történt, amikor a gyerekek gyümölcsöt szedtek, illetve, amikor a nem csatornázott területen a kerti árnyékszékre mentek. A helybeliek félelmükben nem engedték ki a gyerekeket az utcára, és megöltek minden útjukba kerülő kutyát.

Tisztviselők szerint november óta 12 gyereket marcangoltak halálra kutyák Szitapurban és környékén. A Szitapur környéken lakók szerint a támadások azután kezdődtek, hogy bezárt egy környékbeli illegális mészárszék, és a kutyák sokkal ingerlékenyebbek lettek, mert élelem nélkül maradtak.

Indiában több millió kutya kóborol a városokban, még a legelegánsabb körzetekben is. Ételmaradékokat után kutatnak, sokszor területük védelmében harcba szállnak más ebekkel. A kutyatámadásokból származó sebesülések elég gyakoriak az országban, de ritka az, amikor ezek az esetek egy területre összpontosulnak. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.