Bezárt egy indiai mészárszék, erre az éhes kóborkutyák gyerekeket kezdtek halálra marcangolni

Hat gyereket marcangoltak halálra, tucatnyit megsebesítettek falkában támadó kóbor kutyák egy észak-indiai településen - közölték a helyi hatóságok hétfőn.

Az 5-12 éves gyerekeket az Uttar Prades állam székhelyétől, Lakhnautól 80 kilométerre fekvő Szitapur településen és környékén érték a támadások - közölte Anand Kulkarni rendőrtiszt. Több támadás akkor történt, amikor a gyerekek gyümölcsöt szedtek, illetve, amikor a nem csatornázott területen a kerti árnyékszékre mentek. A helybeliek félelmükben nem engedték ki a gyerekeket az utcára, és megöltek minden útjukba kerülő kutyát.

Tisztviselők szerint november óta 12 gyereket marcangoltak halálra kutyák Szitapurban és környékén. A Szitapur környéken lakók szerint a támadások azután kezdődtek, hogy bezárt egy környékbeli illegális mészárszék, és a kutyák sokkal ingerlékenyebbek lettek, mert élelem nélkül maradtak.

Indiában több millió kutya kóborol a városokban, még a legelegánsabb körzetekben is. Ételmaradékokat után kutatnak, sokszor területük védelmében harcba szállnak más ebekkel. A kutyatámadásokból származó sebesülések elég gyakoriak az országban, de ritka az, amikor ezek az esetek egy területre összpontosulnak. (MTI)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.