Egy csomag Mentos miatt rántott fegyvert egy túlpörgött rendőr Kaliforniában

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Jose Arreola még március közepén ment be egy boltbana kaliforniai Buena Parkban, hogy vegyen egy csomag Mentost. Miközben kapta vissza az aprót, már zsebre is tette a mentolos cukrot. Erre a mögötte álló, szolgálaton kívüli rendőr egyből elővette a pisztolyát, hogy azonnal tegye vissza, és tűnjön el a boltból.  Arreola hiába magyarázta, hogy már kifizette, a rendőr tovább fenyegette. 

Először azt is nehéz volt eldönteni, hogy egy teljesen indokolatlan intézkedés vagy éppen egy rablás történik éppen.  Miután a pénztáros felvilágosította a túlmozgásos rendőrt, hogy  Arreola tényleg kifizette a Mentost, bocsánatot kért tőle, majd visszállt mögé, mintha mi sem történt volna.

Később az Arreola az NBC-nek azt mondta, azét szúrhatta ki, mert nem fehér. A helyi rendőrség vizsgálatot indított az ügyben. (Vox)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.