Egy öngyilkosságra készülő szeghalmi férfi rátámadt egy rendőrre, aki erre szitává lőtte a lábait

Lábon lőtte támadóját egy rendőr vasárnap Tiszajenőn, a 37 éves szeghalmi férfit este megműtötték, ellene hivatalos személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt indult nyomozás a Szolnoki Járási és Nyomozó Ügyészségen - tájékoztatta közleményben a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség hétfőn az MTI-t.

A szeghalmi férfi 2018. május 6-án, vasárnap, kora délután öngyilkossági szándékkal a személygépkocsijával keresztben megállt a tiszajenői vasúti átjáróban.

A helyszínre érkező rendőr a férfi egyik rokonával megpróbálta őt lebeszélni az öngyilkosságról, de erre a férfi haragra gerjedt és ököllel a rendőr felé ütött. A rokont találta el, aki nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A fizikai erőfölényben lévő férfi ezután rátámadt a rendőrre és folyamatosan ütlegelni, rugdosni kezdte, kiütötte a kezéből a rádiót, majd a gumibotot.

A támadás megtörése érdekében a rendőr elővette a szolgálati fegyverét és figyelmeztette a férfit, hogy amennyiben nem hagyja abba, használni fogja a fegyvert. A felbőszült támadó ettől sem riadt vissza, tovább folytatta a rendőr bántalmazását.

A rendőr ekkor egyszer combon lőtte a férfit, de ennek az első lövésnek semmilyen hatása nem volt a gyanúsítottra. Ezért a rendőr még két lövést adott le a férfi lábára.

Ez már megtörte az ellenállását.

A férfi súlyos, de nem életveszélyes sérüléseket szenvedett, este megműtötték. A Szolnoki Járási és Nyomozó Ügyészség az őrizetbe vett gyanúsított előzetes letartóztatását fogja indítványozni - közölte a megyei főügyészség. A történtek után vasárnap a helyszínelés miatt szünetelt a vonatközlekedés Tiszakécske és Tószeg között, az utasokat vonatpótló autóbuszok szállították. (MTI)