Már bánja az amerikai férfi, hogy fekete bábukat lógatott a verandájára

külföld
2018 május 08., 18:02
comments 93

Egy minneapolisi férfi bocsánatkérésre kényszerült, miután valaki kiposztolta Facebookra, hogy fekete bábukat lógatott a verandájára. Victor Chavarria az Amerikában is népszerű piñata-figurákat megrendelésre készítette, egy fekete és egy fehér személy esküvőjére. A helyi rádiónak azt mondta, csak azért akasztotta ki őket, hogy száradjon rajtuk a festék, eszébe sem jutott, hogy bárki rasszista megmozdulásnak tartja majd. Miután a kép óriási felháborodást okozott, a férfi a rendőrség segítségét kérte, mert félt a megtorlástól. Chavarria Mexikóból érkezett, és piñaták készítéséből tartja fenn magát. Azt ígérte, a jövőben nem a verandán fogja szárítani a bábukat. Ezt a rendelést azonban lemondták.

A piñata egy bábu, Mexikóból ered a régi szokás, hogy ünnepségek alkalmával finomságokkal tömik meg, és a megfelelő pillanatban bottal verik ki azokat belőle.

(AP)

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.