A bíróság feltételesen szabadon engedné a skálás rablót

bűnügy
2018 május 09., 08:51
comments 110

A büntetés-végrehajtási bíró első fokú döntése szerint feltételesen szabadon engedhetik Bene Lászlót, a budai Skálánál a kilencvenes évek elején elkövetett pénzszállítórablás egyik elkövetőjét. A döntés ellen az ügyészség fellebbezett, így az nem jogerős, és nem is lépett hatályba.

Bene Lászlót 1996-ban a pénzszállító kirablása mellett három gyilkosság - egy 23 éves egyetemista és két vadász agyonlövése - miatt ítélték életfogytiglanra. A Legfelsőbb Bíróság akkori döntése alapján az elítéltet legkorábban 20 év után bocsátható feltételesen szabadlábra. A bíróság 2016-ban egyszer már elutasította szabadon bocsátását.

A mostani, nem jogerős ítélet szerint Benét 15 évre bocsátanák feltételesen szabadon. Ez idő alatt végig pártfogó felügyelet alatt állna, és ha megsértené az előírt magatartási szabályokat - például megpróbálna kapcsolatba lépni bűncselekményei sértettjeivel, akkor újra börtönbe kerülne.

A bíróság azzal indokolta a döntését, hogy Bene "a büntetése kezdeti időszakában tanúsított, több mint 18 évvel ezelőtti fegyelemsértéseitől eltekintve betartotta az intézet rendjét, több éven át kifogástalan, példamutató magatartást tanúsított, különböző címen 28 jutalmat is kiérdemelt", és "határozott jóvátételi szándékot" mutatott. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.