Kisebb sztrókot kapott Terry Gilliam egy bírósági tárgyalás előtt

444 Hírlevelek
Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.
Terry Gilliam és Jean Rochefort a Don Quixote-filmről szóló Eltévedve La Manchában című dokumentumfilmben.Fotó: Quixote Films / Low Key Producti/Collection Christophel

Nem lehetett ott Terry Gilliam azon a május 7-i bírósági tárgyaláson, ahol épp azt vitatták, hogy lehet-e a cannes-i filmfesztivál zárófilmje a legendás rendező filmje, "Az ember, aki megölte Don Quixotét".

Gilliam Don Quixotéja azzal vált legendássá, hogy a rendező majdnem akkora szélmalomharcot vív a művel, mint amiről a regény eredetileg is szól. Gilliam 1998-ban kezdte forgatni az alkotást. A viszontagságos forgatás közben egy másik filmet is ihletett, az "Elveszve La Manchában" a Don Quixote forgatásának nehézségeiről szól.

A Nice-Martin francia újság beszámolója szerint Gilliam "egyfajta sztrókot" szenvedett, ami miatt kórházba is került, de már otthon ápolják.

A bíróság amúgy szerdán hirdet ítéletet arról, hogy bemutathatják-e a fesztivál május 19-i zárónapján a filmet, ami aznap kerül forgalmazásba Franciaországban. (Via Indiewire)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.