Rálőttek egy cigarettacsempészekről író montenegrói újságírónőre

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
Rálőttek Olivera Lakićra: ezért egyszer valaki fizetni fog - írja címlapján a Vijesti, a meglőtt újságírónő újságja.

Kedd este háza előtt meglőtték Olivera Lakićot, a Vijesti (Hírek) című podgoricai ellenzéki lap oknyomozó újságírónőjét. Lakić a lábán szenvedett sérüléseket, nincs életveszélyben.

Lakić fő témája a cigarettacsempészet, ami Montenegróban a hatalom biznisze. Hat éve egyszer már megtámadták emiatt, akkor támadóját kilenc hónap börtönre ítélték, de amnesztiával korábban szabadulhatott. A támadás felbujtóját hogy, hogy nem, nem találták a hatóságok.

A kedd esti merénylet után szerdán több százan tüntettek Podgoricában, követelve, hgoy a hatóságok találják meg a támadót és garantálják az újságírók biztonságát. (Via MTI)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.