Rálőttek egy cigarettacsempészekről író montenegrói újságírónőre

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Rálőttek Olivera Lakićra: ezért egyszer valaki fizetni fog - írja címlapján a Vijesti, a meglőtt újságírónő újságja.

Kedd este háza előtt meglőtték Olivera Lakićot, a Vijesti (Hírek) című podgoricai ellenzéki lap oknyomozó újságírónőjét. Lakić a lábán szenvedett sérüléseket, nincs életveszélyben.

Lakić fő témája a cigarettacsempészet, ami Montenegróban a hatalom biznisze. Hat éve egyszer már megtámadták emiatt, akkor támadóját kilenc hónap börtönre ítélték, de amnesztiával korábban szabadulhatott. A támadás felbujtóját hogy, hogy nem, nem találták a hatóságok.

A kedd esti merénylet után szerdán több százan tüntettek Podgoricában, követelve, hgoy a hatóságok találják meg a támadót és garantálják az újságírók biztonságát. (Via MTI)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 5,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.