Roman Polanski perrel fenyegetőzik, mert kirúgták az amerikai filmakadémiáról

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Nem siette el a dolgot az Oscar-díjakat is odaítélő Amerikai Filmakadémia, ami a múlt héten jutott el addig, hogy végre kirúgja tajgai közül Roman Polanskit, az elítélt gyerekerőszakolót. Polanski akkor azt mondta, hogy "váratlanul érte" a döntés.

Azóta már összeszedhette magát meglepetéséből, mert a Hollywood Reporter értesülései szerint ügyvédje levélben követelte az akadémiától a döntés visszavonását. Harland Braun ügyvéd azzal érvel, hogy szerinte az akadémia megsértette a kalifroniai munkajogi szabályokat és saját szabályzatát is, mert nem közölték vele hogy kirúgását tervezik, sem azt, hogy miért, és nem biztosítottak neki lehetőséget a védekezésre.

A Hollywood Reporternek névtelenül nyilatkozó akadémiai források szerint Braun téved, mert az akadémia szabályzata szerint a szervezet kormányzótanácsa kétharmados többségi szavazással bárkit indoklás nélkül eltávolíthat a tagok sorából. (Via Jezebel)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.