Roman Polanski perrel fenyegetőzik, mert kirúgták az amerikai filmakadémiáról

Nem siette el a dolgot az Oscar-díjakat is odaítélő Amerikai Filmakadémia, ami a múlt héten jutott el addig, hogy végre kirúgja tajgai közül Roman Polanskit, az elítélt gyerekerőszakolót. Polanski akkor azt mondta, hogy "váratlanul érte" a döntés.

Azóta már összeszedhette magát meglepetéséből, mert a Hollywood Reporter értesülései szerint ügyvédje levélben követelte az akadémiától a döntés visszavonását. Harland Braun ügyvéd azzal érvel, hogy szerinte az akadémia megsértette a kalifroniai munkajogi szabályokat és saját szabályzatát is, mert nem közölték vele hogy kirúgását tervezik, sem azt, hogy miért, és nem biztosítottak neki lehetőséget a védekezésre.

A Hollywood Reporternek névtelenül nyilatkozó akadémiai források szerint Braun téved, mert az akadémia szabályzata szerint a szervezet kormányzótanácsa kétharmados többségi szavazással bárkit indoklás nélkül eltávolíthat a tagok sorából. (Via Jezebel)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.