A SpaceX kifejlesztett egy rakétát, amellyel már embereket lőne ki a világűrbe

űr
2018 május 10., 17:28
comments 67

Amerikai idő szerint csütörtök délután fellövik az űrbe a SpaceX Falcon 9 rakétájának legújabb darabját, amely már az ötödik, és a tervek szerint a végleges változat. A rakéta már Kennedy Űrközpontban várja a kilövést.

link Forrás

A SpaceX rakétáiban az a különleges, hogy képesek visszatérni és landolni a Földön, az új változat ezt akár tízszer is meg tudja tenni, méghozzá úgy, hogy a repülések után az eddigiekhez képest sokkal rövidebb idő elegendő ahhoz, hogy felkészítsék a következőre kilövésre.

A rakéta egy bangladesi kommunikációs műholdat fog szállítani az űrbe. A lényeg azonban nem ez, a cég ugyanis arra készül, hogy a NASA végre engedélyezze számára, hogy emberes küldetést indítson. Ehhez azonban az kell, hogy az amerikai űrügynökség elég biztonságosnak ítélje a rakétákat.

Erre találták ki a Falcon 9 ötödik verzióját, amelynek a fejlesztése során elvileg kijavították azokat az alkatrészeket, amelyek miatt a NASA eddig nem engedélyezte az asztronauták szállítását. Ha a csütörtöki, és még további hat kilövés sikeres lesz, akkor viszont a cég akár már 2019-ben asztronautákat szállíthat a Falcon 9-el a Nemzetközi Űrállomásra. (Ouartz)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.