A SpaceX kifejlesztett egy rakétát, amellyel már embereket lőne ki a világűrbe

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Amerikai idő szerint csütörtök délután fellövik az űrbe a SpaceX Falcon 9 rakétájának legújabb darabját, amely már az ötödik, és a tervek szerint a végleges változat. A rakéta már Kennedy Űrközpontban várja a kilövést.

A SpaceX rakétáiban az a különleges, hogy képesek visszatérni és landolni a Földön, az új változat ezt akár tízszer is meg tudja tenni, méghozzá úgy, hogy a repülések után az eddigiekhez képest sokkal rövidebb idő elegendő ahhoz, hogy felkészítsék a következőre kilövésre.

A rakéta egy bangladesi kommunikációs műholdat fog szállítani az űrbe. A lényeg azonban nem ez, a cég ugyanis arra készül, hogy a NASA végre engedélyezze számára, hogy emberes küldetést indítson. Ehhez azonban az kell, hogy az amerikai űrügynökség elég biztonságosnak ítélje a rakétákat.

Erre találták ki a Falcon 9 ötödik verzióját, amelynek a fejlesztése során elvileg kijavították azokat az alkatrészeket, amelyek miatt a NASA eddig nem engedélyezte az asztronauták szállítását. Ha a csütörtöki, és még további hat kilövés sikeres lesz, akkor viszont a cég akár már 2019-ben asztronautákat szállíthat a Falcon 9-el a Nemzetközi Űrállomásra. (Ouartz)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.