A SpaceX kifejlesztett egy rakétát, amellyel már embereket lőne ki a világűrbe

űr
2018 május 10., csütörtök 17:28
67

Amerikai idő szerint csütörtök délután fellövik az űrbe a SpaceX Falcon 9 rakétájának legújabb darabját, amely már az ötödik, és a tervek szerint a végleges változat. A rakéta már Kennedy Űrközpontban várja a kilövést.

A SpaceX rakétáiban az a különleges, hogy képesek visszatérni és landolni a Földön, az új változat ezt akár tízszer is meg tudja tenni, méghozzá úgy, hogy a repülések után az eddigiekhez képest sokkal rövidebb idő elegendő ahhoz, hogy felkészítsék a következőre kilövésre.

A rakéta egy bangladesi kommunikációs műholdat fog szállítani az űrbe. A lényeg azonban nem ez, a cég ugyanis arra készül, hogy a NASA végre engedélyezze számára, hogy emberes küldetést indítson. Ehhez azonban az kell, hogy az amerikai űrügynökség elég biztonságosnak ítélje a rakétákat.

Erre találták ki a Falcon 9 ötödik verzióját, amelynek a fejlesztése során elvileg kijavították azokat az alkatrészeket, amelyek miatt a NASA eddig nem engedélyezte az asztronauták szállítását. Ha a csütörtöki, és még további hat kilövés sikeres lesz, akkor viszont a cég akár már 2019-ben asztronautákat szállíthat a Falcon 9-el a Nemzetközi Űrállomásra. (Ouartz)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt