Eljárást szorgalmaznak a Fidesz vezetői a lelkészeket köpdöső tüntetőkkel szemben

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

A parlament alakuló ülése elleni tiltakozások alatt ismét akadtak tiltakozók, akik a véleménynyilvánításnak egy különösen undorító formáját, a köpködést választották, amikor a parlamentből távozó református egyházi vezetőket inzultáltak.

A történtek miatt Gulyás Gergely, a leendő kancelláriaminiszter, a Fidesz alelnöke, és Kocsis Máté frakcióvezető a Blikk értesülései szerint "felkérte" a hatóságokat, hogy indítsanak eljárást a történtek miatt. A magyar bírói gyakorlat alapján a köpködők nem számíthatnak sok jóra. Amikor 2014 májusában egy szélsőjobboldali tüntető leköpte a Vajdasági Magyar Szövetség elnökét, Pásztor Istvánt, a bíróság az előzetes letartóztatására vonatkozó indítványt elutasította, de később garázdaság vétségében bűnösnek találta a köpködőt - vagyis a magyar bíróságok ítélete alapján a véleménynyilvánításnak ez a szélsőséges formája már kriminális.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.