Eljárást szorgalmaznak a Fidesz vezetői a lelkészeket köpdöső tüntetőkkel szemben

politika
2018 május 10., 04:48
comments 151

A parlament alakuló ülése elleni tiltakozások alatt ismét akadtak tiltakozók, akik a véleménynyilvánításnak egy különösen undorító formáját, a köpködést választották, amikor a parlamentből távozó református egyházi vezetőket inzultáltak.

A történtek miatt Gulyás Gergely, a leendő kancelláriaminiszter, a Fidesz alelnöke, és Kocsis Máté frakcióvezető a Blikk értesülései szerint "felkérte" a hatóságokat, hogy indítsanak eljárást a történtek miatt. A magyar bírói gyakorlat alapján a köpködők nem számíthatnak sok jóra. Amikor 2014 májusában egy szélsőjobboldali tüntető leköpte a Vajdasági Magyar Szövetség elnökét, Pásztor Istvánt, a bíróság az előzetes letartóztatására vonatkozó indítványt elutasította, de később garázdaság vétségében bűnösnek találta a köpködőt - vagyis a magyar bíróságok ítélete alapján a véleménynyilvánításnak ez a szélsőséges formája már kriminális.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.