Kiderült, hogy hat év miniszterség után Balog Zoltán arra a legbüszkébb, hogy nagypéntek munkaszüneti nap lett

Balog Zoltán 2012 tól az emberi erőforrások minisztere volt, egészen mostanáig, a választás után közölte, hogy nem vállalja tovább a miniszterséget. Ez a legnagyobb hatáskörrel rendelkező minisztérium volt az előző két Orbán-kormányban, ide tartozott többek között az oktatás, az egészségügy, a kultúra, a társadalmi felzárkózás. Utóbbi területet Balog Zoltán államtitkárként is irányította 2010 és 2012 között.

Ezek mind olyan területek, amelyeknek az irányítása már jóval Balog minisztersége előtt is nagy kihívásokat jelentettek, az utóbbi nyolc évben viszont különösen fontossá váltak, rendre érkeznek a hírek a romló magyar oktatási és egészségügyi rendszerről.

A leköszönő Balog Zoltán egy csütörtök esti rendezvényen elárulta, hogy mire a legbüszkébb az elmúlt húsz évből, és itt át is adnánk a szót Balog miniszternek, akinek a szavait az MTI idézte:

A legbüszkébb arra vagyok, hogy húsz évnyi küzdelem után sikerült elérni, hogy nagypéntek munkaszüneti nap lett - mondta Balog Zoltán. A miniszter felidézte, húsz évig küzdött ezért, és ezzel az ünnep üzenete közelebb kerülhet az emberekhez.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.