Kocsis-Cake Olivio veheti át Karácsony Gergely parlamenti mandátumát

POLITIKA
2018 május 10., 09:30

photo_camera Fotó: Kocsis-Cake Olivio FB / Steindl Gabi

A Magyar Idők ír arról, hogy a Párbeszéd pártigazgatója veheti át az MSZP-vel közös miniszterelnökjelölt, Karácsony Gergely helyét a most megalakuló parlamentben. Az értesülést kérdésünkre a Párbeszéd egy másik képviselője, Tordai Bence megerősítette.

Karácsony Gergely Zugló polgármestereként kénytelen döntést hozni, hogy az önkormányzatban vagy az országgyűlésben folytatja-e a munkát, és a jelek szerint úgy döntött, hogy polgármesteri székét tartja meg. 

A lap szerint V. Naszályi Márta is versenyben van a képviselői posztért, de valószínűleg a Szabó Tímea támogatását élvező Kocsis-Cake Olivio lesz a befutó. A konkrét döntést a párt május végi taggyűlése hozza majd meg. 

A kormánylap legfontosabb információként azt közli az apai ágon bissau-guineai származású politikusról, hogy Soros, mert politikusi pályája előtt  a Kurt Lewin Alapítványnak, a Rádió Café és a Civil Rádió mellett dolgozott ott is. 

A Párbeszéd hivatalosan azt közölte, hogy "a Magyar Időkben megjelenő híreket nem kommentáljuk. Karácsony Gergely mandátum pótlásáról a taggyűlés dönt, május 27-en. A cikkben felmerülő nevekkel kapcsolatban sem kívánunk semmit elmondani. "

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.