Magyar Idők: a Gyárfás-ügy egy „egy jóval nagyobb, államtitkoktól duzzadó ügy mellékszála” lehet

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Gyárfás Tamás volt úszószövetségi elnök és médiavállalkozó nyilatkozik tárgyalása után a Budai Központi Kerületi Bíróság folyosóján 2018. április 20-ánFotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

„Kollégáink oknyomozása szerint a Fenyő-gyilkosság kapcsán felbujtással meggyanúsított sportvezető, valamint az ügyben bűnpártolás miatt számonkért egykori főügyész története egy jóval nagyobb sztori mellékszála lehet. A gigantikus botrány kirobbanása legkorábban őszre várható, és lapértesülések szerint minősített, azaz államtitkokat is érintő nyomozást sejtet” - írja csütörtöki beharangozójában a Magyar Idők. 

A kormánylap és az abban idézett Heti Válasz szerint azok a hangfelvételek, amik Gyárfás és Portik összevágott beszélgetéseit rögzítették 2000 és 2004 között, és amiken Fenyő János meggyilkolásáról is szó esik, további meggyanúsításokra is okot adhatnak és további szereplőket is gyanúba keverhetnek,

 „a hírek szerint ugyanis Portik minden beszélgetését rögzíthette”.

A kormány üzenőlapja ezek után felidézi Portik közeli szocialista és liberális kapcsolatait, többek közt Kuncze Gábor volt SZDSZ-elnököt is, aki a Fenyő-gyilkosság idején belügyminiszter volt, akit ki is hallgattak az ügyben, és aki a lap szerint tagadta, hogy eljutott volna hozzá az a dosszié, amit állítólag Fenyő juttatott el a hatóságokhoz Gyárfás ügyeiről.

„Kun­cze tanúként tagadta, hogy kapott volna bármilyen dossziét Fenyőtől, és arra utalt, hogy azt sem tudta, hogy egyáltalán háború zajlott Gyárfás, Princz Gábor Postabank-vezér és Fenyő János között. Belügyminiszterként azonban minderről tudnia kellett” - írja még az újság, ami szerint a gigantikus botrányt ősztől kezdik vetíteni országszerte.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.