Negyedszer is miniszterelnöknek választották Orbán Viktort

134 igen, 28 nem szavazattal választották miniszterelnöknek Orbán Viktort. 36 képviselő nem szavazott.

Orbán Viktor ünnepélyesen letette esküjét, majd az Országgyűlés elénekelte a Himnuszt. Kövér László „szívből gratulált” és Isten áldását kérte Orbán Viktorra.

2010-ben a másodszor megválasztott Orbán beszéde előtt még vitáztak a képviselők a kormányprogramról, amelyre a miniszterelnök-jelölt részletesen válaszolt is. A fő üzenete az volt, hogy - bár ezt a kampányban nem nagyon említette - új alkotmányt készít a fülkeforradalmi kormány. 261 igen és 107 nem szavazattal választották meg miniszterelnöknek.

2014-ben 130 igen szavazattal, 57 nem ellenében választották meg harmadszor is. Orbán akkor azt mondta: békés, derűs országot akar építeni. A következő évben elkezdődött az Európát leromboló migránsokkal való terrorizálás és nem sokkal később a mindent elnyomó sorosozás.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.