Negyedszer is miniszterelnöknek választották Orbán Viktort

parlament
2018 május 10., 10:45
comments 229

134 igen, 28 nem szavazattal választották miniszterelnöknek Orbán Viktort. 36 képviselő nem szavazott.

Orbán Viktor ünnepélyesen letette esküjét, majd az Országgyűlés elénekelte a Himnuszt. Kövér László „szívből gratulált” és Isten áldását kérte Orbán Viktorra.

link Forrás

2010-ben a másodszor megválasztott Orbán beszéde előtt még vitáztak a képviselők a kormányprogramról, amelyre a miniszterelnök-jelölt részletesen válaszolt is. A fő üzenete az volt, hogy - bár ezt a kampányban nem nagyon említette - új alkotmányt készít a fülkeforradalmi kormány. 261 igen és 107 nem szavazattal választották meg miniszterelnöknek.

2014-ben 130 igen szavazattal, 57 nem ellenében választották meg harmadszor is. Orbán akkor azt mondta: békés, derűs országot akar építeni. A következő évben elkezdődött az Európát leromboló migránsokkal való terrorizálás és nem sokkal később a mindent elnyomó sorosozás.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.