Negyedszer is miniszterelnöknek választották Orbán Viktort

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

134 igen, 28 nem szavazattal választották miniszterelnöknek Orbán Viktort. 36 képviselő nem szavazott.

Orbán Viktor ünnepélyesen letette esküjét, majd az Országgyűlés elénekelte a Himnuszt. Kövér László „szívből gratulált” és Isten áldását kérte Orbán Viktorra.

2010-ben a másodszor megválasztott Orbán beszéde előtt még vitáztak a képviselők a kormányprogramról, amelyre a miniszterelnök-jelölt részletesen válaszolt is. A fő üzenete az volt, hogy - bár ezt a kampányban nem nagyon említette - új alkotmányt készít a fülkeforradalmi kormány. 261 igen és 107 nem szavazattal választották meg miniszterelnöknek.

2014-ben 130 igen szavazattal, 57 nem ellenében választották meg harmadszor is. Orbán akkor azt mondta: békés, derűs országot akar építeni. A következő évben elkezdődött az Európát leromboló migránsokkal való terrorizálás és nem sokkal később a mindent elnyomó sorosozás.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.