P. József egy RENDŐRSÉG feliratú pólóban, a biciklijére szerelt szirénával próbált bírságolni

Egy nyíracsádi lakos szerdán dél körül azzal hívta fel a helyi körzeti megbízottat, hogy egy férfi rendőrnek adta ki magát, és meg akarta őt büntetni. A főtörzszászlós értesítette a kollégáit, és azonosította a feltételezett elkövetőt.

Nem jött be a kamu Pacific Blue: a járőrök elfogták a 48 éves nyírmártonfalvai férfit, aki a megalapozott gyanú szerint RENDŐRSÉG feliratú pólóban, a biciklijével közlekedett, amikor a járművén felszerelt szirénával egy másik biciklist megállított, majd magát rendőrnek kiadva szabálysértés elkövetése miatt meg akarta bírságolni.

A sértett azt mondta az álrendőrnek, hogy nincs nála pénz, mire a gyanúsított közölte vele, hogy akkor csak figyelmezteti, de legközelebb fel fogja jelenteni. A gyanúsított a kihallgatásán beismerő vallomást tett, és elmondta, hogy azért követte el a bűncselekményt, mert pénzhez akart jutni.

Fotó: police.hu

P. Józsefet előállították a Vámospércsi Rendőrőrsre, és ellene csalás  megalapozott gyanúja miatt folytatja az eljárást a nyomozó hatóság. (police.hu)