Tállai Andrástól elveszik az adóügyeket, Hoppál Pétert is ejthetik

A választék: a Fidesz-KDNP frakciójának tagjai az Országház fõlépcsõjén az Országgyûlés alakuló ülése elõtt 2018. május 8-ánFotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

A miniszterek névsora már ismert, de az államtitkári posztokért és feladatokért még jócskán zajlik a tülekedés, ebbe enged betekintést csütörtöki számában a viszonylag jó kormányzati kapcsolatokat ápoló Magyar Idők.

A lap szerint a vidékfejlesztés minden területe elkerül a Miniszterelnökségről és a Nagy István vezette földművelésügy alá kerül Kis Miklós Zsolt vidékfejlesztési államtitkárságával együtt. 

A volt parlamenti államtitkár Nagy helyére Farkas Sándor, a Mezőhegyesi Állami Ménesbirtok újjászervezésének koordinálásáért felelős egykori kormánybiztos kerül. Ugyanitt megőrizte értékes államtitkári posztját  Bitay Márton Örs és Zsigó Róbert is.

Az Emberi Erőforrások Minisztériu­mában (Emmi) a legfontosabb változás az lehet, hogy közigazgatási államtitkárként ide kerül Latorcai Csaba, aki idáig a Miniszterelnökségre volt beosztva  ársadalmi és örökségvédelmi ügyekért, valamint kiemelt kulturális beruházásokért felelős helyettes államtitkárként

Az oktatási államtitkár  Bódis József, a Magyar Rektori Konferencia elnöke és a Pécsi Tudományegyetem korábbi rektora, az Egészségügyi államtitkár a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet jelenlegi igazgatója, Nagy Anikó lehet. Marad helyén  Novák Katalin család- és nőügyi államtitkár és Szabó Tünde  sportért felelős államtitkár, viszont mennie kell a jelek szerint  Hoppál Péternek, akit Fekete Péter, a Fővárosi Nagycirkusz igazgatója válthat a kulturális államtitkárság élén. 

Soltész Miklós egyházakért és társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár is helyére kerül és a jövőben Semjén Zsolt tárca nélküli miniszter szárnya alatt folytathatja a munkát. 

rbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke és Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti államtitkáraFotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

A Nemzetgazdasági Minisztériumban a legfontosabb változás az lesz, hogy marad ugyan helyén Tállai András parlamenti államtitkár, viszont elveszik tőle az adóügyet.

A több területet is elveszítő Miniszterelnökség átszervezéséről már írtunk. Itt az érdekesebb érkezők a Gulyás Gergely helyettesének érkező volt századvéges Orbán Balázs, és a „Budapestért és az agglomerációért felelős új szervezeti egységet” koordináló Fürjes Balázs lesznek.  

A honvédelemnél Benkő Tibor mögött felmerült, hogy Németh Szilárd államtitkári posztot kap majd. 

Rogán Antal propagandatárcájánál, a Miniszterelnöki Kabinetirodánál, továbbá a Belügyminisztériumban és az Igaz­ságügyi Minisztériumnál érdemi változás nem várható. (Magyar Idők)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.