65 árvát kínzott három éven át két nővér egy kolumbiai szegényházban

Két nővért, név szerint Sor Ines Perezt és Rosa Elivra Trochez Joaguit helyeztek vád alá Kolumbiában, amiért éveken át válogatott kínzásokkal nevelték a rájuk bízott árva, szegény gyerekeket a popayani Santa Clara Újjászületés házban.

A nővérek az ügyészség szerint megégették a gyerekeket, illetve a fejüket a vécécsészébe tolták, ha büntetni akarták őket. A nővérek tagadják a vádakat. 

Az otthont azután kezdték átvizsgálni a hatóságok, hogy a gyerekek fájdalmas üvöltését meghallották a szomszédok.

Az otthon egyszer korábban már bezárták, aztán újra kinyitott. Az El Tiempo kolumbiai lap szerint a szegényházat a kolumbiai állam hivatala felügyelte, illetve finanszírozta. A gyerekek más intézményekben helyezték el. (Newsweek/NFW)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.