65 árvát kínzott három éven át két nővér egy kolumbiai szegényházban

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Két nővért, név szerint Sor Ines Perezt és Rosa Elivra Trochez Joaguit helyeztek vád alá Kolumbiában, amiért éveken át válogatott kínzásokkal nevelték a rájuk bízott árva, szegény gyerekeket a popayani Santa Clara Újjászületés házban.

A nővérek az ügyészség szerint megégették a gyerekeket, illetve a fejüket a vécécsészébe tolták, ha büntetni akarták őket. A nővérek tagadják a vádakat. 

Az otthont azután kezdték átvizsgálni a hatóságok, hogy a gyerekek fájdalmas üvöltését meghallották a szomszédok.

Az otthon egyszer korábban már bezárták, aztán újra kinyitott. Az El Tiempo kolumbiai lap szerint a szegényházat a kolumbiai állam hivatala felügyelte, illetve finanszírozta. A gyerekek más intézményekben helyezték el. (Newsweek/NFW)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.