65 árvát kínzott három éven át két nővér egy kolumbiai szegényházban

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Két nővért, név szerint Sor Ines Perezt és Rosa Elivra Trochez Joaguit helyeztek vád alá Kolumbiában, amiért éveken át válogatott kínzásokkal nevelték a rájuk bízott árva, szegény gyerekeket a popayani Santa Clara Újjászületés házban.

A nővérek az ügyészség szerint megégették a gyerekeket, illetve a fejüket a vécécsészébe tolták, ha büntetni akarták őket. A nővérek tagadják a vádakat. 

Az otthont azután kezdték átvizsgálni a hatóságok, hogy a gyerekek fájdalmas üvöltését meghallották a szomszédok.

Az otthon egyszer korábban már bezárták, aztán újra kinyitott. Az El Tiempo kolumbiai lap szerint a szegényházat a kolumbiai állam hivatala felügyelte, illetve finanszírozta. A gyerekek más intézményekben helyezték el. (Newsweek/NFW)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 0,45 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.