„Amúgy is haldoklik” – mondta a Fehér Ház alkalmazottja, amikor szóba került, hogy McCain nem támogatja Trump jelöltjét a CIA élére

külföld
2018 május 11., 06:28

A CNN számolt be róla, hogy a Fehér Ház stábjának tagja, Kelly Sadler reagált így arra a felvetésre, amikor szóba került, hogy az agydaganattal küzdő republikánus szenátor, John McCain nem támogatja Donald Trump jelöltjét a CIA élére. 

Sadler kommunikációs feladatokat lát el a Fehér Házban, és más fehérházi alkalmazottak előtt beszélt erről. A CNN-nek nyilatkozó forrás szerint viccnek szánta a mondatát, de nem vették úgy. A kijelentésből péntekre botrány lett, már McCain szenátor felesége, Cindy McCain is tiltakozott miatta

McCain szerdán írt egy levelet szenátortársainak, melyben arra kérte őket, ne támogassák Gina Haspel kinevezését a CIA élére, mivel személye kínzással felérő kihallgatási technikák alkalmazásához köthető. 

A Fehér Ház közleményben jelezte, hogy nagyon tisztelik McCain elkötelezettségét az országáért, Sadler pedig a szenátor lányát, Meghan McCaint hívta fel, hogy elnézését kérjen a szavaiért. 

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.