Az Európai Unió gazdasági teljesítményének 0,8 százalékát adja Magyarország

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A Portfólió ír arról, hogy kijött az Eurostat friss, 2017-es adatokat bemutató elemzése az Európai Unió gazdasági teljesítményéről. Ez alapján Magyarország továbbra is a 18. helyen áll, az EU összteljesítményének 0,8 százalékáért felelünk mi. 

Az élen továbbra is Németország, 21,3 százalékos részesedéssel az össz-GDP-ből. A hamarosan távozó Egyesült Királyság van a második helyen, 15,2 százalékkal, igaz, a brit gazdaság súlya 0,9 százalékkal csökkent tavaly óta. Franciaország a harmadik, 14,9 százalékkal. 

Az EU gazdaságának mérete 15300 milliárd euró volt, ennek fele jött a három említett ország gazdaságából. 

A mi régiónk legnagyobb szereplője Lengyelország, de Csehország és Románia is előttünk végzett. Mint a lap írja, a magyar gazdaság ideje már stagnál, ugyanakkor Románia és Lengyelország halad előre. 

A 11 kelet-közép-európai gazdaság összesített aránya 8,5% a teljes unió gazdaságán belül.

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.