Egyre több magyar fiatal megy külföldi egyetemre

oktatás
2018 május 11., 02:45
comments 111

Nő azoknak a magyar diákoknak a száma, akik külföldön tanulnának tovább, írja az Index az Engame Akadémia felmérésére hivatkozva. Az EUROSTAT, az OECD, a UCAS, a US Institute of International Education adatsorai mellett kormányzati beszámolókra épülő tanulmány szerint 

jelenleg 13 ezer magyar hallgató tanul külföldi felsőoktatási intézményekben. Számuk 2017-ben 12 százalékkal nőtt.

A felmérés szerint a Brexit miatt az Egyesült Királyság népszerűsége csökkent, míg a német nyelvterületeket választók száma pedig nőtt tavaly.

Az osztrák egyetemekre 19 százalékkal, míg a németországi intézményekbe felvételizők száma 22 százalékkal nőtt 2017-ben.

Ausztria és Németország mellett Hollandia és Dánia vált népszerűvé a magyar fiatalok közt: 2013 és 2016 közt előbbibe 32 százalékkal, utóbbiba 54 százalékkal nőtt a magyar diákok száma.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.