Orbán kampányolt egyet Szlovéniában is

Járvány hírlevél
A koronavírus és a küzdelem ellene. A helyzet itthon és a világban.

„Mi, magyarok abban vagyunk érdekeltek, hogy a szlovéneknek jól menjen a soruk, legyenek gazdag és boldog nép” - ezzel jót tesznek a magyaroknak is, mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a szlovéniai Celjén.

A magyar miniszterelnök Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) frakcióvezetője és Hristijan Mickovski, a konzervatív macedón VMRO-SPMNE párt vezetője társaságában vett részt a Szlovén Demokrata Párt (SDS) kampánygyűlésén.

Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) frakcióvezetõje (b), Hristijan Mickoski, a konzervatív macedón VMRO-SPMNE párt vezetõje (b2), Janez Jansa, a Szlovén Demokrata Párt (SDS) elnöke (j3) és Orbán Viktor miniszterelnök (j2) az SDS kampányrendezvényén Celjén, a Golovec csarnokban 2018. május 11-én.Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA
Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Orbán beszédében szokásosan felidézte az Európát fenyegető bevándorlást, az Afrikából érkező milliókat: "ha nem figyelünk oda, elveszíthetjük az országainkat".

Majd a szlovéniai választásokra utalva elmondta, hogy Szlovéniában fontos döntések előtt állnak, és ezeket nem lehet, nem szabad "semmiből jött pártocskákra bízni", és olyanokra sem, akikről tudjuk, hogy "Marx és Lenin köpönyegéből ugrottak elő". "Szégyen, hogy ma vannak olyan európai vezetők, akik Marx emléke előtt hódolnak" - fogalmazott.

Ha Janez Jansa győz, az SDS garantálja, hogy a szlovén nemzet fennmarad, és a magyar és a szlovén nép - ahogy eddig is - jó szomszédok maradnak - közölte.

Orbán 2017-ben is részt vett a szlovén konzervatív SDS kongesszusán, ahol saját magát a szerencsét hozó talizmánként emlegette. (MTI)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.