Orbán kampányolt egyet Szlovéniában is

„Mi, magyarok abban vagyunk érdekeltek, hogy a szlovéneknek jól menjen a soruk, legyenek gazdag és boldog nép” - ezzel jót tesznek a magyaroknak is, mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a szlovéniai Celjén.

A magyar miniszterelnök Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) frakcióvezetője és Hristijan Mickovski, a konzervatív macedón VMRO-SPMNE párt vezetője társaságában vett részt a Szlovén Demokrata Párt (SDS) kampánygyűlésén.

Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) frakcióvezetõje (b), Hristijan Mickoski, a konzervatív macedón VMRO-SPMNE párt vezetõje (b2), Janez Jansa, a Szlovén Demokrata Párt (SDS) elnöke (j3) és Orbán Viktor miniszterelnök (j2) az SDS kampányrendezvényén Celjén, a Golovec csarnokban 2018. május 11-én.Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA
Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Orbán beszédében szokásosan felidézte az Európát fenyegető bevándorlást, az Afrikából érkező milliókat: "ha nem figyelünk oda, elveszíthetjük az országainkat".

Majd a szlovéniai választásokra utalva elmondta, hogy Szlovéniában fontos döntések előtt állnak, és ezeket nem lehet, nem szabad "semmiből jött pártocskákra bízni", és olyanokra sem, akikről tudjuk, hogy "Marx és Lenin köpönyegéből ugrottak elő". "Szégyen, hogy ma vannak olyan európai vezetők, akik Marx emléke előtt hódolnak" - fogalmazott.

Ha Janez Jansa győz, az SDS garantálja, hogy a szlovén nemzet fennmarad, és a magyar és a szlovén nép - ahogy eddig is - jó szomszédok maradnak - közölte.

Orbán 2017-ben is részt vett a szlovén konzervatív SDS kongesszusán, ahol saját magát a szerencsét hozó talizmánként emlegette. (MTI)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.