A nagypapa ölhette meg a nagymamát, a lányukat és a négy kisunokájukat az ausztráliai vérengzésben

Borzalmas családi tragédia állhat annak az ausztrál esetnek a hátterében, ami az egész világsajtót bejárta, miután pénteken hét ember golyóütötte holttestére bukkantak a Perth-től 270 kilométerre található Osmington nevű falu egyik szerény külsejű házában.

Az áldozatok azonosítása után két fontos dolog derült ki:

  • Mind közeli rokonok voltak: egy házaspár, Cynda és Peter Miles, a felnőtt lányuk, Katrina és az ő négy, 8 és 13 éves kor közötti gyereke, két lány és két fiú.
  • Nem nyomoznak tovább, mert kiderült, hogy a gyilkos az áldozatok között van. Azt azonban egyelőre nem árulta el a rendőrség, hogy ki lőtte le a többieket, majd végzett magával is. 

A rendőrség tájékoztatóján nem erősítették meg, de nem is cáfolták azt a sajtóértesülést, hogy a rendőrséget Peter Miles értesítette volna, miután kiirtotta a családtagjait, hogy a telefon lerakása után saját magával is végezzen.

A rendőrség annyit mondott, hogy egy áldozatot az épületeken kívül találtak meg- egy ház és egy lakóépületté átalakított pajta áll a telken - a két nő egyikét a főépületben, míg az öt további családtagot, köztük a négy gyereket a pajtában.

(via New York Times)


Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.