Nem hagyhatja el Malajziát a frissen megbuktatott miniszterelnök

külföld
2018 május 12., 05:52
comments 69

Nem tökölt sokáig Mahathir Mohamad, a 92 évesen, életkori világcsúccsal miniszterelnöknek választott egykori maláj kvázi-diktátor, aki 15 évnyi nyugdíjasélet után pár hónapja váratlanul visszatért a politikába. Csütörtökön tette le a miniszterelnöki esküt, ma pedig már azt jelentették a hírügynökségek, hogy a hatóságok megtiltották az ország elhagyását a leváltott elődjének.

Najib Razak hivatalosan egyhetes vakációra indult volna a feleségével, de úgy tűnik, egykori mentorából lett legyőzője szökésre gyanakodott. Razakot korábban azzal vádolták, hogy egy általa létrehozott óriási állami fejlesztési alapból 700 millió dollárnyi ringgitet egyszerűen átutaltatott a saját számlájára. A vádak alól később tisztázták a hatóságok, de mivel Maljzia csak formálisan szabad parlamenti demokrácia, ezt már akkor sem hitte el senki.

(via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.