Nem hagyhatja el Malajziát a frissen megbuktatott miniszterelnök

Nem tökölt sokáig Mahathir Mohamad, a 92 évesen, életkori világcsúccsal miniszterelnöknek választott egykori maláj kvázi-diktátor, aki 15 évnyi nyugdíjasélet után pár hónapja váratlanul visszatért a politikába. Csütörtökön tette le a miniszterelnöki esküt, ma pedig már azt jelentették a hírügynökségek, hogy a hatóságok megtiltották az ország elhagyását a leváltott elődjének.

Najib Razak hivatalosan egyhetes vakációra indult volna a feleségével, de úgy tűnik, egykori mentorából lett legyőzője szökésre gyanakodott. Razakot korábban azzal vádolták, hogy egy általa létrehozott óriási állami fejlesztési alapból 700 millió dollárnyi ringgitet egyszerűen átutaltatott a saját számlájára. A vádak alól később tisztázták a hatóságok, de mivel Maljzia csak formálisan szabad parlamenti demokrácia, ezt már akkor sem hitte el senki.

(via BBC)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.