Nem hagyhatja el Malajziát a frissen megbuktatott miniszterelnök

külföld
2018 május 12., 05:52

Nem tökölt sokáig Mahathir Mohamad, a 92 évesen, életkori világcsúccsal miniszterelnöknek választott egykori maláj kvázi-diktátor, aki 15 évnyi nyugdíjasélet után pár hónapja váratlanul visszatért a politikába. Csütörtökön tette le a miniszterelnöki esküt, ma pedig már azt jelentették a hírügynökségek, hogy a hatóságok megtiltották az ország elhagyását a leváltott elődjének.

Najib Razak hivatalosan egyhetes vakációra indult volna a feleségével, de úgy tűnik, egykori mentorából lett legyőzője szökésre gyanakodott. Razakot korábban azzal vádolták, hogy egy általa létrehozott óriási állami fejlesztési alapból 700 millió dollárnyi ringgitet egyszerűen átutaltatott a saját számlájára. A vádak alól később tisztázták a hatóságok, de mivel Maljzia csak formálisan szabad parlamenti demokrácia, ezt már akkor sem hitte el senki.

(via BBC)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.