A mexikói hatóságok azt hitték, csak baleset érte a két európai bringást, pedig az egyiküket le is fejezték

A német Holger Hagenbusch és a lengyel Krzysztof Chmielewski holttestét még április végén találták meg egy szakadékban, Mexikó déli részén. A két bringás ekkor már három éve volt úton, azt tervezték, "körbebiciklizik a világot." A helyi hatóságok akkor annyival intézték el az ügyet, hogy a két férfi valószínűleg elvesztette az irányítást a biciklije felett, ezért zuhant le. De az áldozatok rokonai és a többi bringás nem nyugodott bele a történtekbe, és alaposabb vizsgálatot követeltek. 

A nemrég kinevezett Luis Alberto Sánchez ügyész pedig pénteken megállapította, hogy a két férfit megölték.

Krzysztof Chmielewski és Holger Hagenbusch

Chmielewski holttestét 40 méterre az úttól fedezték fel április 26-án. Hagenbuscht pedig csak május 4-én találták meg ugyanannál az útnál, Ocosingo és San Cristóbal de las Casas között. 

Miután a helyi ügyész annyival elintézte az esetet, hogy biztos csak baleset történt, Hagenbusch testvére Mexikóba utazott, hogy utánajárjon a történteknek. Megtudta, hogy a lengyel biciklist lefejezték és az egyik lába is hiányzott. Az is gyanús volt, hogy a maradványai a német férfi biciklije mellett hevertek. A fejét megtalálták, ami alapján megállapították, hogy a férfit fejbe lőtték. A nyomozók szerint a két európai biciklist április 19-e és 20-a között támadhatták meg. (BBC)