Az izraeli Netta Barzilai nyerte az Eurovíziós Dalfesztivált, a magyar metál a 21. helyre volt elég

szórakozás
2018 május 13., 05:23
comments 589

Netta Barzilai izraeli énekesnő nyerte Toy című dalával a 63. Eurovíziós Dalfesztivált szombat este Lisszabonban. Netta szerint a dal a női erő és a társadalmi igazság ébredéséről szól.

link Forrás

A Magyarországot az AWS nevű metálzenekar a Viszlát nyár című számával képviselte. A 21. hely jött nekik össze:

link Forrás

A végeredmény a nemzeti zsűrik pontszámának és a tévénézők szavazatainak az összeadásával alakult ki. A dalfesztivál történetében negyedszer született izraeli győzelem. A döntőt elvileg a világ 50 országában majdnem 200 millióan nézték. A verseny szabályai szerint mindig az előző évi nyertes a rendező ország, így jövőre Izraelben lesz a döntő. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.