Drogkereskedéssel vádolják a volt albán belügyminisztert

Kábítószerrel kereskedés és korrupció gyanújával ház őrizetbe került Albániában az ország volt belügyminisztere, Saimis Tahiri. 

A 39 éves Tahiri másfél hete lemondott mentelmi jogáról, amely mint parlamenti képviselőt illette meg. A Reuters szerint a lemondás előzményeként az Európai Unió erőteljesen szorgalmazta, hogy Albánia szigorúan lépjen fel a bűnözés és a korrupció ellen.

A volt belügyminiszterrel kapcsolatban már fél évvel ezelőtt felmerült a drogkereskedés gyanúja, amikor Olaszországban olyan kábítószer-kereskedőket fogtak el, akiknak a telefonjain Tahirihez vezető és rá nézve terhelő információk voltak.  Ráadásul kiderült, hogy a volt belügyminiszter távoli rokonuk.

Tahiri 2013-ban lett belügyminiszter, és pont ő volt az, aki a rendőrség megújítását és a Lazaratban zöldellő marihuána ültetvények felszámolását követelte. Most tagadja a vádakat, állítása szerint csak annyit hibázott, hogy nagybátyjával adatta el autóját távoli rokonainak. (Reuters/MTI)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.