Drogkereskedéssel vádolják a volt albán belügyminisztert

Kábítószerrel kereskedés és korrupció gyanújával ház őrizetbe került Albániában az ország volt belügyminisztere, Saimis Tahiri. 

A 39 éves Tahiri másfél hete lemondott mentelmi jogáról, amely mint parlamenti képviselőt illette meg. A Reuters szerint a lemondás előzményeként az Európai Unió erőteljesen szorgalmazta, hogy Albánia szigorúan lépjen fel a bűnözés és a korrupció ellen.

A volt belügyminiszterrel kapcsolatban már fél évvel ezelőtt felmerült a drogkereskedés gyanúja, amikor Olaszországban olyan kábítószer-kereskedőket fogtak el, akiknak a telefonjain Tahirihez vezető és rá nézve terhelő információk voltak.  Ráadásul kiderült, hogy a volt belügyminiszter távoli rokonuk.

Tahiri 2013-ban lett belügyminiszter, és pont ő volt az, aki a rendőrség megújítását és a Lazaratban zöldellő marihuána ültetvények felszámolását követelte. Most tagadja a vádakat, állítása szerint csak annyit hibázott, hogy nagybátyjával adatta el autóját távoli rokonainak. (Reuters/MTI)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.