Ahogy a kórházban a mentős egy zsákot lóbálva elhaladt mellette, egy használt tű beleállt a lábába

A 24.hu-nak írt egy nő, aki az édesapját vitte szemműtétre a székesfehérvári Fejér Megyei Szent György Kórházba, amikor baleset érte.

A nő a kórházban találkozott egy ismerősével, akivel beszélgetni kezdett a sürgősségi osztály folyosóján, amikor hirtelen érezte, hogy a lábszárát valami megcsípte. Először azt gondolta, méh vagy darázs csípte meg, aztán észrevette, hogy egy mentőtiszt sétált el közvetlenül mellettük, a kezében egy, veszélyes hulladékot és fertőző anyagot jelző matricával ellátott nejlonzsákot lóbálva.

A nő azt is látta, hogy több használt tű lóg ki a zsákból, vagyis a mentős zsáklóbálás közben az egyik tűt beleállította a nő lábába.

Egy birminghami kórház sürgősségi osztályának folyosójaIllusztráció: John Garghan / Flickr CC BY-NC-ND 2.0

A nő ezután a kórházban kapott Hepatitis-B elleni oltást, és fél évig kontrollra kell járnia. Rendesen ellátták, és azzal nyugtatgatták, hogy a kórházban előfordul, hogy orvosokat, nővéreket szúr meg egy használt tű, ha például a beteggel hadakoznak. Őt viszont ez nem nyugtatta meg (főleg, hogy ha egy ápolót ér ilyen baleset, akkor legalább tudni lehet, hogy honnan származik a tű), és szeretné elérni, hogy ez ne váljon normálissá.

A hibázó mentőtiszt egyébként nem kért tőle elnézést. A nő panaszt tett a mentőknél, és betegjogi képviselővel is konzultált, majd feljelentést tett a rendőrségen a mentőtiszt ellen.

A 24.hu szerint a mentős ott hibázott, hogy az injekciós tűt nem szabályszerűen tárolta: mivel átszúrta a zsákot, arra lehet következtetni, hogy vagy a tűk nem voltak szabályszerűen tárolva a zsákban, vagy a zsák nem volt elég vastag (min. 60 mikrométer). (24)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.