Ahogy a kórházban a mentős egy zsákot lóbálva elhaladt mellette, egy használt tű beleállt a lábába

A 24.hu-nak írt egy nő, aki az édesapját vitte szemműtétre a székesfehérvári Fejér Megyei Szent György Kórházba, amikor baleset érte.

A nő a kórházban találkozott egy ismerősével, akivel beszélgetni kezdett a sürgősségi osztály folyosóján, amikor hirtelen érezte, hogy a lábszárát valami megcsípte. Először azt gondolta, méh vagy darázs csípte meg, aztán észrevette, hogy egy mentőtiszt sétált el közvetlenül mellettük, a kezében egy, veszélyes hulladékot és fertőző anyagot jelző matricával ellátott nejlonzsákot lóbálva.

A nő azt is látta, hogy több használt tű lóg ki a zsákból, vagyis a mentős zsáklóbálás közben az egyik tűt beleállította a nő lábába.

Egy birminghami kórház sürgősségi osztályának folyosójaIllusztráció: John Garghan / Flickr CC BY-NC-ND 2.0

A nő ezután a kórházban kapott Hepatitis-B elleni oltást, és fél évig kontrollra kell járnia. Rendesen ellátták, és azzal nyugtatgatták, hogy a kórházban előfordul, hogy orvosokat, nővéreket szúr meg egy használt tű, ha például a beteggel hadakoznak. Őt viszont ez nem nyugtatta meg (főleg, hogy ha egy ápolót ér ilyen baleset, akkor legalább tudni lehet, hogy honnan származik a tű), és szeretné elérni, hogy ez ne váljon normálissá.

A hibázó mentőtiszt egyébként nem kért tőle elnézést. A nő panaszt tett a mentőknél, és betegjogi képviselővel is konzultált, majd feljelentést tett a rendőrségen a mentőtiszt ellen.

A 24.hu szerint a mentős ott hibázott, hogy az injekciós tűt nem szabályszerűen tárolta: mivel átszúrta a zsákot, arra lehet következtetni, hogy vagy a tűk nem voltak szabályszerűen tárolva a zsákban, vagy a zsák nem volt elég vastag (min. 60 mikrométer). (24)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.