Ahogy a kórházban a mentős egy zsákot lóbálva elhaladt mellette, egy használt tű beleállt a lábába

bűnügy
2018 május 14., 04:50
comments 219

A 24.hu-nak írt egy nő, aki az édesapját vitte szemműtétre a székesfehérvári Fejér Megyei Szent György Kórházba, amikor baleset érte.

A nő a kórházban találkozott egy ismerősével, akivel beszélgetni kezdett a sürgősségi osztály folyosóján, amikor hirtelen érezte, hogy a lábszárát valami megcsípte. Először azt gondolta, méh vagy darázs csípte meg, aztán észrevette, hogy egy mentőtiszt sétált el közvetlenül mellettük, a kezében egy, veszélyes hulladékot és fertőző anyagot jelző matricával ellátott nejlonzsákot lóbálva.

A nő azt is látta, hogy több használt tű lóg ki a zsákból, vagyis a mentős zsáklóbálás közben az egyik tűt beleállította a nő lábába.

Egy birminghami kórház sürgősségi osztályának folyosója
photo_camera Egy birminghami kórház sürgősségi osztályának folyosója Illusztráció: John Garghan / Flickr CC BY-NC-ND 2.0

A nő ezután a kórházban kapott Hepatitis-B elleni oltást, és fél évig kontrollra kell járnia. Rendesen ellátták, és azzal nyugtatgatták, hogy a kórházban előfordul, hogy orvosokat, nővéreket szúr meg egy használt tű, ha például a beteggel hadakoznak. Őt viszont ez nem nyugtatta meg (főleg, hogy ha egy ápolót ér ilyen baleset, akkor legalább tudni lehet, hogy honnan származik a tű), és szeretné elérni, hogy ez ne váljon normálissá.

A hibázó mentőtiszt egyébként nem kért tőle elnézést. A nő panaszt tett a mentőknél, és betegjogi képviselővel is konzultált, majd feljelentést tett a rendőrségen a mentőtiszt ellen.

A 24.hu szerint a mentős ott hibázott, hogy az injekciós tűt nem szabályszerűen tárolta: mivel átszúrta a zsákot, arra lehet következtetni, hogy vagy a tűk nem voltak szabályszerűen tárolva a zsákban, vagy a zsák nem volt elég vastag (min. 60 mikrométer). (24)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.