Az új fejlesztési miniszter szerint ugyanolyan felelősen gazdálkodnak majd az állami vagyonnal, mint eddig

POLITIKA
2018 május 14., 18:40
comments 102

Meghallgatták a parlamentben Bártfai-Mager Andrea tárca nélküli fejlesztési minisztert is, aki az MTI tudósítása szerint arról beszélt, hogy kitűnően sáfárkodott a kormány az állami vagyonnal az elmúlt nyolc évben, így neki nincs más dolga, mint folytatni a munkát.

Bártfai-Mager Andrea, a nemzeti vagyon kezeléséért felelõs tárca nélküli miniszterjelölt kinevezés elõtti meghallgatásán az Országgyûlés gazdasági bizottságának ülésén az Országházban 2018. május 14-én
photo_camera Bártfai-Mager Andrea, a nemzeti vagyon kezeléséért felelõs tárca nélküli miniszterjelölt kinevezés elõtti meghallgatásán az Országgyûlés gazdasági bizottságának ülésén az Országházban 2018. május 14-én Fotó: Bruzák Noémi/MTI/MTVA

Az lesz a dolga, hogy éles szemmel kiszúrja azokat a területeket, amik húzóágazatok lehetnek és oda pénzt tegyen, kijelölje azokat, amik nem kellenek az államnak. Ha ezt jól csinálja, akkor az állam gazdagodni fog. Konkrétumként arról beszélt, hogy a közműellátásban aktívabban kell gyakorolni az államnak a tulajdonosi jogköröket. 

Azt mondta még, hogy most az állami vagyon értéke kábé 16 ezer milliárd forint, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő által kezelt vagyon értéke 8600 milliárd forint és a fő cél, hogy ezt „stabilan és az értékét megőrizve biztosítsák”.

Bártfai-Magerhez tartoznak majd a közművek mellett, a Magyar Posta és a nemzeti pénzügyi szolgáltatások és a Takarékszövetkezetek ügyei. Túl mélyre ezeken a területeken sem merészkedett:

  • nyereséges Postát szeretne,
  • a „vidék bankjaként” működő Takarék-csoportot,
  • korszerű közműtársaságokat és 
  • jól működő fejlesztési bankot, ami „évente 400 milliárd forintot szórhat ki”.

Volt arról szó, hogy változnak az idők, és ez a Postára is igaz, ahol „a levélből e-mail lett”. Az olyan kellemetlenebb területekről, mint a szakmapolitikai koncepciók vagy a címére bejegyzett, százmilliós adóhátralékkal megszűnt céghálózatok, nem akart beszélni és a nemkívánatos témáktól az ellenzéki politikusok is megkímélték a leendő minisztert. (HVG / MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.