Nem hagyták, hogy részegen hangoskodjon, ezért a mezőcsáti házat rágyújtotta a szállásadójára és a 3 gyerekére

  • Tavaly nyáron egy férfi rágyújtotta a házat szállásadójára Mezőcsáton.
  • A tűzben felrobbant egy gázpalack, egy fiatal férfi és másfél éves kislánya meghalt.
  • A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Főügyészség a férfi ellen aljas indokból, különös kegyetlenséggel, több ember és részben 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés miatt emelt vádat.

A 36 éves vádlott szívességi lakáshasználóként lakott a sértett férfi házában, amiben a férfi a 3 gyerekével élt, akiket egyedül nevelt. A vádlott italozó életmódja miatt gyakoriak voltak a konfliktusok, a tulajdonos többször rendreutasította a részegen éjszaka hangoskodó vádlottat, mert a gyerekek nem tudtak aludni miatta. Ilyenkor többször közölte is vele, hogy költözzön el.

A vádlott többször is megfenyegette a szállásadóját, hogy rájuk gyújtja a házat, ha őt onnan kirakják. Egy újabb veszekedés után a vádlott megvárta, amíg a sértett és a gyerekei aludni mennek, majd az éjszakai órákban a saját szobájában meggyújtott egy pólót, amit a földre dobott. A szőnyeg azonnal lángolni kezdett. Mivel a szobákon nem voltak ajtók, a tűz gyorsan terjedt a házban. A férfi az épületet elhagyta, és elindult a szomszéd faluba. Pár utcával lejjebb még hallotta a segélykiáltásokat, de semmit sem tett.

A házban lévő füstre a 33 éves családfő felébredt, a nagyobb gyerekeket felébresztette, és kiterelte őket. Ezután visszament, hogy a 1,5 éves kislányát is kimenekítse, de onnan már kijönni nem tudtak, ugyanis a konyhában lévő gázpalack a tűzben felrobbant. A férfi és a kislány a robbanásba belehalt.

Az előzetes letartóztatásban lévő férfival szemben életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását indítványozza az ügyészség. (MTI)