Továbbra is tízezrével mennek el a fiatalok Magyarországról

2017-ben már 610 ezer magyar állampolgár élt az EU területén Magyarországon kívül, ez 25 ezerrel több, mint egy évvel korábban - ezt mutatják az Eurostat adatai és a Portfólió becslései. Az adatok szerint lassul a nettó kivándorlás, de nem fordult meg a folyamat, és továbbra is a leginkább a fiatalok mennek el.

A legnagyobb befogadó továbbra is Nagy-Britannia, ott körülbelül 250 ezer magyar állampolgár élhet, de már Németországban is 200 ezer felett van ez a szám, ami 15 ezres növekedés 2016-hoz képest. A harmadik Ausztria. Részletes adatok a Portfólión.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.