Továbbra is tízezrével mennek el a fiatalok Magyarországról

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

2017-ben már 610 ezer magyar állampolgár élt az EU területén Magyarországon kívül, ez 25 ezerrel több, mint egy évvel korábban - ezt mutatják az Eurostat adatai és a Portfólió becslései. Az adatok szerint lassul a nettó kivándorlás, de nem fordult meg a folyamat, és továbbra is a leginkább a fiatalok mennek el.

A legnagyobb befogadó továbbra is Nagy-Britannia, ott körülbelül 250 ezer magyar állampolgár élhet, de már Németországban is 200 ezer felett van ez a szám, ami 15 ezres növekedés 2016-hoz képest. A harmadik Ausztria. Részletes adatok a Portfólión.

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.