Belgium legismertebb bohóca a Facebookon közvetítette, ahogy pisztollyal a kezében néz szembe a rendőrökkel

2018 május 15., kedd 16:25
85

Az ország egyik legismertebb gyermekszórakoztatója, Kevin Lapeire élőben közvetítette a Facebookon, ahogy egy tetőt farkasszemet néz az őt letartóztatni akaró rendőrökkel. Végül a rendőrök kerekedtek felül, és őrizetbe vették a belga férfit, akit egykori barátnője meggyilkolásával gyanúsítanak. 

Lapeire korábban megnyerte az egyik ismert belga tévés tehetségkutatón, ezen kívül választották már a Benelux-államok legjobb bohócának is. Az 31 férfi egy pisztolyt fogott a rendőrökre és egy füstgránátot is eldobott, mielőtt végül feladta volna magát.  

A gyermekkórházakban is rendszeresen szereplő Lapeire pár nappal korábban szakított partnerével, a 47 éves Caroline-nel, akivel három közös gyermekük is volt. A vádirat szerint a férfi vasárnap felkereste a családot, a három gyerekét kikötözte, majd a nőt megölte egy késsel. 

A férfi hétőn Bredene városában, egy 13 emeletes lakóépület tetején bukkant fel: Facebookon élőben közvetítette, ahogy egy pisztollyal hadonászik, levegőbe is lőtt és egy füstgránátot is ledobott. 

A rendőrség mesterlövészeket is küldött a helyszínre, végül négy óra elteltével a férfi feladta magát. (Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt