Belgium legismertebb bohóca a Facebookon közvetítette, ahogy pisztollyal a kezében néz szembe a rendőrökkel

külföld
2018 május 15., 16:25

Az ország egyik legismertebb gyermekszórakoztatója, Kevin Lapeire élőben közvetítette a Facebookon, ahogy egy tetőt farkasszemet néz az őt letartóztatni akaró rendőrökkel. Végül a rendőrök kerekedtek felül, és őrizetbe vették a belga férfit, akit egykori barátnője meggyilkolásával gyanúsítanak.

Lapeire korábban megnyerte az egyik ismert belga tévés tehetségkutatón, ezen kívül választották már a Benelux-államok legjobb bohócának is. Az 31 férfi egy pisztolyt fogott a rendőrökre és egy füstgránátot is eldobott, mielőtt végül feladta volna magát.

A gyermekkórházakban is rendszeresen szereplő Lapeire pár nappal korábban szakított partnerével, a 47 éves Caroline-nel, akivel három közös gyermekük is volt. A vádirat szerint a férfi vasárnap felkereste a családot, a három gyerekét kikötözte, majd a nőt megölte egy késsel.

A férfi hétőn Bredene városában, egy 13 emeletes lakóépület tetején bukkant fel: Facebookon élőben közvetítette, ahogy egy pisztollyal hadonászik, levegőbe is lőtt és egy füstgránátot is ledobott.

A rendőrség mesterlövészeket is küldött a helyszínre, végül négy óra elteltével a férfi feladta magát. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.