Betegeket látott el, gyógyszereket írt fel, és még körbélyegzője is volt a siófoki álorvosnak

bűnügy
2018 május 15., 06:17
comments 108

Több rendbeli kuruzslás, közokirat-hamisítás és hamis magánokirat felhasználása miatt emelt vádat a Siófoki Járási Ügyészség az ellen férfi ellen, aki

kamu mentőápolói végzettséget igazoló érettségi bizonyítvánnyal lett vizimentő 2016 nyarán egy siófoki hotelben.

Az ügyészség közleménye szerint az álorvos korábban éveken keresztül az egészségügyben, orvosok mellett dolgozott, rendelkezett általános ápolói és asszisztensi, majd járványügyi felügyelői végzettséggel is. A hotelben a hozzákerülő sérülteknek, betegeknek rendre orvosnak adta ki magát. Volt, hogy

  • ambuláns lapot állított ki és vényköteles gyógyszert írt fel betegének,
  • volt, akihez mentőt hívott, és EKG vizsgálatot rendelt el nála,
  • egyszer egy másfél éves, lázas beteg gyermeket is ellátott, illetve két könnyeben sérült részére tetanusz injekciót írt fel, amiket maga adott be.

Az ügyészség megjegyzi, hogy az ellátási lapokat "dr."-ként írta alá, sőt még hamis orvosi körbélyegzővel lepecsételte azokat. A férfival szemben börtön fokozatú szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt az ügyészség.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.