Betegeket látott el, gyógyszereket írt fel, és még körbélyegzője is volt a siófoki álorvosnak

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Több rendbeli kuruzslás, közokirat-hamisítás és hamis magánokirat felhasználása miatt emelt vádat a Siófoki Járási Ügyészség az ellen férfi ellen, aki

kamu mentőápolói végzettséget igazoló érettségi bizonyítvánnyal lett vizimentő 2016 nyarán egy siófoki hotelben. 

Az ügyészség közleménye szerint az álorvos korábban éveken keresztül az egészségügyben, orvosok mellett dolgozott, rendelkezett általános ápolói és asszisztensi, majd járványügyi felügyelői végzettséggel is. A hotelben a hozzákerülő sérülteknek, betegeknek rendre orvosnak adta ki magát. Volt, hogy 

  • ambuláns lapot állított ki és vényköteles gyógyszert írt fel betegének,
  • volt, akihez mentőt hívott, és EKG vizsgálatot rendelt el nála,
  • egyszer egy másfél éves, lázas beteg gyermeket is ellátott, illetve két könnyeben sérült részére tetanusz injekciót írt fel, amiket maga adott be.

Az ügyészség megjegyzi, hogy az ellátási lapokat "dr."-ként írta alá, sőt még hamis orvosi körbélyegzővel lepecsételte azokat. A férfival szemben börtön fokozatú szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt az ügyészség. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.