Ismét árat emel a Posta, drágább lesz netről rendelni

gazdaság
2018 május 15., 19:50
comments 330

A 24.hu ír arról, hogy a tavalyi csomagautomatás és az idén januári általános áremelés után ismét elemi a tarifáit a Magyar Posta, méghozzá a legnépszerűbb csomagküldési szolgáltatások esetében akár 20 százalékkal is többet fizethetünk majd. 

Mint a lap írja, az egyik legnépszerűbb MPL Netcsomag „S” mérete az októberi 1490 forintról 1790 forintra emelkedik házhoz szállítás esetén, míg Postaponti kézbesítés esetén 1150 forintról 1400 forintra, a belföldi Postacsomag 2 kilogramm alatti súly esetén 1490 forint helyett 1550 forint lesz, az MPL Üzleti Csomag a 2 kilogrammos súlyig az októberi 1690 forintról 1790-re változik. A csomagautomata szolgáltatás ára viszont 889 forint marad minden méretre. 

Szakértők folyamatos drágulásra számítanak, mivel egyre nő az online kereskedelem mértéke, ugyanakkor ezzel nem bírja tartani a lépést a hazai logisztika. Se elég futár, se megfelelő bérezés, de ezzel nemcsak a Posta szív, hanem a futárcégek is. 

A Magyar Posta indoklása szerint az elmúlt évben jelentősen nőtt a humánerőköltség és az üzemanyagár. A lapnak nyilatkozó szakértők szerint az állami vállalat díjemelése áremelkedéshez vezethet az online kereskedőknél, és ez a változás főleg a kisebb webáruházak működését érintheti majd kellemetlenül. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.