Ismét árat emel a Posta, drágább lesz netről rendelni

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

A 24.hu ír arról, hogy a tavalyi csomagautomatás és az idén januári általános áremelés után ismét elemi a tarifáit a Magyar Posta, méghozzá a legnépszerűbb csomagküldési szolgáltatások esetében akár 20 százalékkal is többet fizethetünk majd. 

Mint a lap írja, az egyik legnépszerűbb MPL Netcsomag „S” mérete az októberi 1490 forintról 1790 forintra emelkedik házhoz szállítás esetén, míg Postaponti kézbesítés esetén 1150 forintról 1400 forintra, a belföldi Postacsomag 2 kilogramm alatti súly esetén 1490 forint helyett 1550 forint lesz, az MPL Üzleti Csomag a 2 kilogrammos súlyig az októberi 1690 forintról 1790-re változik. A csomagautomata szolgáltatás ára viszont 889 forint marad minden méretre. 

Szakértők folyamatos drágulásra számítanak, mivel egyre nő az online kereskedelem mértéke, ugyanakkor ezzel nem bírja tartani a lépést a hazai logisztika. Se elég futár, se megfelelő bérezés, de ezzel nemcsak a Posta szív, hanem a futárcégek is. 

A Magyar Posta indoklása szerint az elmúlt évben jelentősen nőtt a humánerőköltség és az üzemanyagár. A lapnak nyilatkozó szakértők szerint az állami vállalat díjemelése áremelkedéshez vezethet az online kereskedőknél, és ez a változás főleg a kisebb webáruházak működését érintheti majd kellemetlenül. 

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.