Nem engedelmeskedtek az orosz katonáknak, elpusztult az összes ukrán harci delfin

ÁLLAT
2018 május 15., 02:03
comments 36

Elpusztult mostanra az összes, katonai célokra kiképzett delfin az ukrán haditengerészet egykori szevasztopoli bázisán, jelentette be Borisz Babin, aki az ukrán elnök állandó képviselője a krími félszigeten. Az MTI beszámolója szerint a delfinek nem engedelmeskedtek, de még ételt sem fogadtak el új, orosz gondozóiktól, miután Oroszország elfoglalta a félszigetet. Hiába próbáltak ukrán elődeikhez hasonlóan sípokkal kommunikálni az állatokkal, azok nem engedelmeskedtek az utasításoknak.

photo_camera Fotó: Igor Mikhalev/RIA Novosti

Katonai célokra 1973 óta képeztek ki delfineket Szevasztopolban, de csak 2012 őszén jelentek meg az első híradások az állatokról az ukrán médiában. Az akkori tudósítások szerint tíz állattal dolgoztak a tengerészek. Volt, amelyik tárgyak felkutatására használtak, és volt, amit fegyveresharcra képeztek ki. Borisz Babin kijelentette:

Krím elcsatolása után az ukrán hadsereg felhagyott a programmal és már nem soroz be delfineket.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.