Üresen akadtak rá a rendőrök a sivatagban a ripityára tört 80 milliós McLaren-re

külföld
2018 május 15., 18:37
comments 72

A rendőrség szerint a biztonsági öv használata, valamint az autó műszaki kialakítása menthette meg annak a két embernek az életét, akik egy 300 ezer dolláros, azaz mintegy 80 millió forintos McLaren 720-ast törtek ripityára a nevadai sivatagban.

A nevadai autópályarendőrség mintegy 65 méterre az úttól talált rá az autóroncsra, amely a sérülések alapján legalább egyszer megpördült, mielőtt kiégett volna. A 710-es modell a világ egyik leggyorsabb kereskedelmi forgalomban kapható autója, 340 kilométer/órás csúcssebességgel. Az autó egyik különleges tulajdonsága, hogy az utasoknak a versenyautókéhoz hasonló szénvázas fülkéjük van, ami alighanem most is megmenthette a két utas életét. 

link Forrás

A jelek szerint a komoly becsapódás ellenére legalább az autó egyik ajtaja működött még, így a két utas el tudta hagyni a járművet, ráadásul mindketten megúszták kisebb sérülésekkel. Őket a rendőrök nem is találták meg a helyszínen, később kerültek elő egy közeli kórházból, ahova hatósági segítség nélkül jutottak el. 

Az autóval amúgy egy országot átszelő szuperautó-versenyen vettek részt. (FoxNews)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.