Üresen akadtak rá a rendőrök a sivatagban a ripityára tört 80 milliós McLaren-re

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A rendőrség szerint a biztonsági öv használata, valamint az autó műszaki kialakítása menthette meg annak a két embernek az életét, akik egy 300 ezer dolláros, azaz mintegy 80 millió forintos McLaren 720-ast törtek ripityára a nevadai sivatagban.

A nevadai autópályarendőrség mintegy 65 méterre az úttól talált rá az autóroncsra, amely a sérülések alapján legalább egyszer megpördült, mielőtt kiégett volna. A 710-es modell a világ egyik leggyorsabb kereskedelmi forgalomban kapható autója, 340 kilométer/órás csúcssebességgel. Az autó egyik különleges tulajdonsága, hogy az utasoknak a versenyautókéhoz hasonló szénvázas fülkéjük van, ami alighanem most is megmenthette a két utas életét. 

A jelek szerint a komoly becsapódás ellenére legalább az autó egyik ajtaja működött még, így a két utas el tudta hagyni a járművet, ráadásul mindketten megúszták kisebb sérülésekkel. Őket a rendőrök nem is találták meg a helyszínen, később kerültek elő egy közeli kórházból, ahova hatósági segítség nélkül jutottak el. 

Az autóval amúgy egy országot átszelő szuperautó-versenyen vettek részt. (FoxNews)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.