Váratlan: az új kormány egyik első döntése a paksi bővítést érinti

POLITIKA
2018 május 15., 06:55
comments 86

"Már elkészültek az út- és vasúthálózat felújításának tervei a Pakson induló atomerőmű-beruházás érdekében, egyeztettünk a MÁV-val és a közútkezelőkkel, meghatároztuk a költségigényt is. Az elképzeléseket már benyújtottuk a kormányzatnak," mondta a Világgazdaságnak Süli János bővítésért felelős tárca nélküli miniszter. Hozzátette:

"az új egyik első döntése lesz ez: a Paks környéki közúthálózat és a vasút fejlesztés az atomerőmű-beruházás érdekében."

Az atomminiszter szerint "a térségében majdnem minden utat fel kell újítani, mert a jelenlegi úthálózat nem alkalmas arra, hogy azon a beszállítandó anyagokat, a 8-10 ezer munkást és az irányító személyzetet szállítsák. Nem megfelelő a vasút sem."

photo_camera Fotó: Süli János / Facebook

Süli János azt nem tudta megmondani, hogy idén mennyit költenek a paksi bővítésre, szerint

"annak mértéke azon múlik, hogy a munka tíz évére tervezett közel 110 kifizetésből a projekt előrehaladásával mennyi jut 2018-ra."

Hozzátette: tavaly tíz számlát fizetett ki a magyar állam 30 milliárd forint értékben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.