Váratlan: az új kormány egyik első döntése a paksi bővítést érinti

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

"Már elkészültek az út- és vasúthálózat felújításának tervei a Pakson induló atomerőmű-beruházás érdekében, egyeztettünk a MÁV-val és a közútkezelőkkel, meghatároztuk a költségigényt is. Az elképzeléseket már benyújtottuk a kormányzatnak," mondta a Világgazdaságnak Süli János bővítésért felelős tárca nélküli miniszter. Hozzátette:

"az új egyik első döntése lesz ez: a Paks környéki közúthálózat és a vasút fejlesztés az atomerőmű-beruházás érdekében."

Az atomminiszter szerint "a térségében majdnem minden utat fel kell újítani, mert a jelenlegi úthálózat nem alkalmas arra, hogy azon a beszállítandó anyagokat, a 8-10 ezer munkást és az irányító személyzetet szállítsák. Nem megfelelő a vasút sem."

Fotó: Süli János / Facebook

Süli János azt nem tudta megmondani, hogy idén mennyit költenek a paksi bővítésre, szerint

"annak mértéke azon múlik, hogy a munka tíz évére tervezett közel 110 kifizetésből a projekt előrehaladásával mennyi jut 2018-ra."

Hozzátette: tavaly tíz számlát fizetett ki a magyar állam 30 milliárd forint értékben.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.