A magyar fiatalok többsége arra számít, hogy nyugdíjasként is lesz pénze luxustermékekre

társadalom
2018 május 16., 08:07
comments 227

Nagyon magabiztosan gondolnak nyugdíjas éveikre a fiatalok, többségük abban bízik, hogy állami nyugdíját jelentős mértékben ki tudja egészíteni saját megtakarításból származó jövedelmével - írja a Világgazdaság a Groupama Biztosító és az NRC Marketingkutató országos online kutatására hivatkozva.

A 18-59 éves magyarok érezhetően nehezebb anyagi helyzetre, romló életszínvonalra számítanak nyugdíjasként. A fiatalabbak az optimistábbak: a 18-29 évesek többsége szerint az alapvető szükségletek mellett luxustermékeket is megengedhetnek majd maguknak.

A válaszokból az is kiderül, hogy a kedvezőbb jövőképet a fiatalok elsősorban alternatív bevételekre alapozzák.

Míg az ötvenes nemzedék úgy számol, bevételének 67 százalékát biztosítja az állami nyugdíj, addig a huszonévesek az időskori jövedelmük 37 százalékára számítanak csak az államtól. Nyugdíjas kori bevételük nagyjából harmadát korábbi megtakarításaikból, 12 százalékát munkából remélik, de leendő gyerekeiktől is várnak támogatást. (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.