Lemásolta a magyar kormány plakátjait a Szlovén Demokrata Párt

külföld
2018 május 16., 19:55
comments 101

Lemásolta a kampányhajrára a jobboldali Szlovén Demokrata Párt a magyar kormány választási plakátjait, vette észre a Mérce. A jól ismert stoptábla mellett az áll, hogy migránsonként 1963 eurót kellene fizetni, de az SDS megvédi az ország biztonságát. 

Szlovéniában június harmadikán tartanak országgyűlési választásokat, Orbán Viktor május elején már kampányolt egyet az SDS-nek Celjében. A Fidesz és a szlovén párt közt nem csak a puszta rajongás tombol: Habony Árpád közeléből több cég is bevásárolta magát tavaly az SDS-közeli Nova24TV-be. Az SDS szintén szerdán közzétett tévéreklámjában is helyet kaptak a magyar kormányéhoz hasonló képek:

link Forrás

A Politico szerdán írt arról, hogy a nyugat-balkáni országok élénken figyelik Orbán pártállamát az EU-n belül, a lap "hamis demokráciának" nevezett berendezkedését szívesen lemásolnák. A Politico szerint az illiberális demokrácia modellje azért annyira "fertőző", mert nem igényel semmilyen koherens ideológiát, mindössze egy másiknak az elutasítását. A magyar kormányfő a szerző szerint ráadásul nem létező ellenségekkel harcol.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.