Lopott bankkártyával vásárolgatott, 2 és fél évet kapott

Egy mikei férfi 2017 őszén tudomást szerzett arról, hogy a leendő sértett nagyobb összeget örökölt, ezért kivárta az alkalmas pillanatot és a fürdőszoba ablakát kibontva betört a házba, majd onnan ellopta a bankkártyáját és 190 ezer forint készpénzt - írja a Somogy megyei ügyészség.

A vádlott ezután a bankkártyával vásárolgatni kezdett, de az egyik kaposvári bevásárlóközpont kamerája rögzítette, hogy a bankkártyáról pénzt vesz le, majd több üzletbe is bemegy vásárolni. Ezt követően elfogatóparancsot adtak ki ellene, és végül a Siklósi Rendőrkapitányság munkatársai fogták el és vették őrizetbe. 

A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség lopás és információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé a többszörösen büntetett előéletű férfit. A bíróság a többszörös és különös visszaeső vádlottal szemben 

2 év 6 hónap fegyház fokozatú szabadságvesztést, 

3 év közügyektől eltiltást és 340 ezer forint vagyonelkobzást szabott ki. Az ítélet ellen az ügyész a büntetés súlyosítása érdekében jelentett be fellebbezést, ezért a bíróság a vádlott előzetes letartóztatását is elrendelte.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.