Mészáros Lőrincék újabb részvénykibocsátásba kezdenek

gazdaság
2018 május 16., 19:39
comments 84

Június 14-ére hívta össze rendkívüli közgyűlését a Konzum, írja Portfolio.hu. A Mészáros Lőrinc-közeli cég előbb arról dönt, hogy 

Andrássy útra költözik az egykori Andrássy-palotába.

Majd arról, hogy részvényaprózásba kezd a cég. A Konzum vezérigazgató-helyettese, Fekete Péter a Portfoliónak azzal indokolta a döntést, hogy emelni szeretnék a részvényesek számát,

a kibocsátás forgalomélénkítő hatással jár, 

amivel újabb tőkét tud behúzni a cég. Hozzátette: "akár már az idei évben reális lehetne a Konzum első, elsősorban intézményi befektetőket célzó tőkeemelése."

A Konzumnál már zajlik egy több lépcsős tőkeemelés, a  decemberi bejelentés

szerint 30 milliárd forintot tolnak a cégbe.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.