Putyin maga rendelte el az amerikai elnökválasztás körüli kavarást

Folytatják az orosz beavatkozási kísérlet vizsgálatát a 2016-os amerikai elnökválasztásokba, jelentette be szerdán az amerikai szenátus hírszerzési bizottsága. A döntést azután hozták meg, hogy volt magas rangú hírszerzőket hallgattak meg zárt ülésükön, írja a Washington Post. Richard Burr republikánus szenátor, a bizottság elnöke közleményében kijelentette:

"nincs kétség afelől, Oroszország soha nem látott erőfeszítést tett, hogy beleavatkozzon a 2016. évi választásunkba." 

A Mark Warner demokrata párti szenátorral közösen jegyzett szövegben hozzáteszik, hogy 

"az orosz erőfeszítés kiterjedt, bonyolult volt, és maga Vlagyimir Putyin orosz elnök rendelte el azzal a céllal, hogy segítse Donald Trumpot és kárt okozzon Hillary Clintonnak."

A bizottság szerdai ülésén James Clapper nemzeti hírszerzési igazgató, John Brennan, a CIA volt vezetője, és Mike Rogers, az NSA korábbi igazgatója jelent meg és tett vallomást. Bár kapott meghívót James Comey, az FBI kirúgott igazgatója, nem jelent meg az zárt ülésen. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.