Putyin maga rendelte el az amerikai elnökválasztás körüli kavarást

Folytatják az orosz beavatkozási kísérlet vizsgálatát a 2016-os amerikai elnökválasztásokba, jelentette be szerdán az amerikai szenátus hírszerzési bizottsága. A döntést azután hozták meg, hogy volt magas rangú hírszerzőket hallgattak meg zárt ülésükön, írja a Washington Post. Richard Burr republikánus szenátor, a bizottság elnöke közleményében kijelentette:

"nincs kétség afelől, Oroszország soha nem látott erőfeszítést tett, hogy beleavatkozzon a 2016. évi választásunkba." 

A Mark Warner demokrata párti szenátorral közösen jegyzett szövegben hozzáteszik, hogy 

"az orosz erőfeszítés kiterjedt, bonyolult volt, és maga Vlagyimir Putyin orosz elnök rendelte el azzal a céllal, hogy segítse Donald Trumpot és kárt okozzon Hillary Clintonnak."

A bizottság szerdai ülésén James Clapper nemzeti hírszerzési igazgató, John Brennan, a CIA volt vezetője, és Mike Rogers, az NSA korábbi igazgatója jelent meg és tett vallomást. Bár kapott meghívót James Comey, az FBI kirúgott igazgatója, nem jelent meg az zárt ülésen. 

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.