Az FBI letartóztatott egy kaliforniai férfit, aki Facebook-fotók alapján kapcsolatban állt a robbantásban meghalt magyar nővel

bűnügy
2018 május 17., 14:46
comments 33

Nem valószínű, hogy baleset történt – közölték a hatóságok, de egyelőre nem jelenthetik ki azt sem, hogy robbantás történt, noha a rendőrség a helyiség jellegétől idegen szerkezetet, feltehetőleg bombát talált ott. A kedd kora délutáni robbanásban megsebesült további 3 ember. A detonáció ereje olyan nagy volt, hogy nem csak a szépségszalonban, de az emeletes épület több más helyiségében és szomszédos épületekben is kárt tett. A közelben lévők az első pillanatban azt hitték, földrengés történt.

A rendőrség és a sürgősségi szolgálatok nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre. A rendőrség a szerda délutáni sajtótájékoztatóján közölte, hogy a halálos áldozat egy, a családjával 12 éve a városban élő nő, aki már három évtizede foglalkozott szépségápolással. A sebesülteket kórházban ápolják, nincsenek életveszélyben.

A nyomozók egyelőre nem tudják, hogy a helyiség jellegétől idegen szerkezet milyen körülmények között került oda. A postaszolgálat szerint nem postai úton.

Az áldozat szomszédja a Los Angeles Timesnak elmondta, hogy a család sokkos állapotban van, és próbáltak kapcsolatba lépni a magyarországi rokonaikkal.

Az FBI csütörtök reggel letartóztatott egy férfit, akit a robbantással gyanúsítanak. Laura Eimiller, az FBI helyi irodájának szóvivője sajtótájékoztatón közölte: letartóztatták az 59 éves Stephen Bealt. A kaliforniai illetőségű férfi a robbantásban meghalt 48 éves kozmetikusnő Facebook-oldalán közzétett fotók tanúsága szerint kapcsolatban állt az áldozattal. Beal csütörtökön délután áll bíróság elé. Az FBI további részleteket egyelőre nem közölt. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.