Az FBI letartóztatott egy kaliforniai férfit, aki Facebook-fotók alapján kapcsolatban állt a robbantásban meghalt magyar nővel

Több 444 videó?
Szeretném

Nem valószínű, hogy baleset történt – közölték a hatóságok, de egyelőre nem jelenthetik ki azt sem, hogy robbantás történt, noha a rendőrség a helyiség jellegétől idegen szerkezetet, feltehetőleg bombát talált ott. A kedd kora délutáni robbanásban megsebesült további 3 ember. A detonáció ereje olyan nagy volt, hogy nem csak a szépségszalonban, de az emeletes épület több más helyiségében és szomszédos épületekben is kárt tett. A közelben lévők az első pillanatban azt hitték, földrengés történt.

A rendőrség és a sürgősségi szolgálatok nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre. A rendőrség a szerda délutáni sajtótájékoztatóján közölte, hogy a halálos áldozat egy, a családjával 12 éve a városban élő nő, aki már három évtizede foglalkozott szépségápolással. A sebesülteket kórházban ápolják, nincsenek életveszélyben.

A nyomozók egyelőre nem tudják, hogy a helyiség jellegétől idegen szerkezet milyen körülmények között került oda. A postaszolgálat szerint nem postai úton.

Az áldozat szomszédja a Los Angeles Timesnak elmondta, hogy a család sokkos állapotban van, és próbáltak kapcsolatba lépni a magyarországi rokonaikkal.

Az FBI csütörtök reggel letartóztatott egy férfit, akit a robbantással gyanúsítanak. Laura Eimiller, az FBI helyi irodájának szóvivője sajtótájékoztatón közölte: letartóztatták az 59 éves Stephen Bealt. A kaliforniai illetőségű férfi a robbantásban meghalt 48 éves kozmetikusnő Facebook-oldalán közzétett fotók tanúsága szerint kapcsolatban állt az áldozattal. Beal csütörtökön délután áll bíróság elé. Az FBI további részleteket egyelőre nem közölt. (MTI)