"A nyomozás folyamatban"

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Két hároméves ügy nyomozásáról érdeklődött a szocialista Korózs Lajos a legfőbb ügyésznél. Polt Péter mindkettőre válaszolt. 

1.

Korózs előbb arra lett volna kíváncsi, hogy hol tart a Türr István Képző és Kutató Intézet hűtlen kezelési ügye. 2015-ben 25 milliót költött a hátrányos helyzetű munkanélkülieket képző intézet a miskolci, ózdi és kecskeméti igazgatósága udvarainak hó-és síkosság mentesítésére, amit egy gy reklámcég, a Lightboard Outdoor Kft. végzett. Polt Péter szerint 

a nyomozás tart, "az ügyben gyanúsítotti kihallgatásra ez idáig nem került sor."

2.

Az EMMI egyik háttérintézménye, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelőnél felmerült a gyanú, hogy olyan képzések után vett fel uniós támogatást, amiket valójában meg sem tartottak. Korózs afelől érdeklődött, hogy a különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettének gyanúja miatt indult nyomozás hol jár. Polt Péter szerint 

"a bonyolult ténybeli és jogi megítélésű ügy (..) teljes körű tisztázása további eljárási cselekmények elvégzését igényli, ezért a nyomozás befejezésének várható időpontja ez idő szerint nem prognosztizálható. Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelőt érintő ügyben tehát a nyomozás folyamatban van."

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.