Az összes chilei püspök felajánlotta lemondását Ferenc pápának a pedofilbotrány miatt

vallás
2018 május 18., 14:06
comments 34

Miután május 14. és 17. között Ferenc pápával a Vatikánban tanácskoztak, a chilei püspökök közös közleményt jelentettek meg, amiben közlik:

mindannyian felajánlották lemondásukat a pedofilbotrány miatt.

Ferenc pápa csak azután volt hajlandó találkozni a püspökkel, hogy előbb három áldozatot is meghallgatott. A Vatikánban mindhárman közösen, és egyesével is megosztották történetüket Ferenc pápával. A vádak szerint a chilei püspökök bár tudtak a visszaélésekről, azokat elhallgatták és nem vizsgálták. A vatikáni vizsgálóbizottság hatvannégy áldozatot említ a 2300 oldalas jelentésben. Azt egyelőre, nem tudni, hogy Ferenc pápa elfogadta-e a püspök lemondását.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.