Az összes chilei püspök felajánlotta lemondását Ferenc pápának a pedofilbotrány miatt

Miután május 14. és 17. között Ferenc pápával a Vatikánban tanácskoztak, a chilei püspökök közös közleményt jelentettek meg, amiben közlik:

mindannyian felajánlották lemondásukat a pedofilbotrány miatt.

Ferenc pápa csak azután volt hajlandó találkozni a püspökkel, hogy előbb három áldozatot is meghallgatott. A Vatikánban mindhárman közösen, és egyesével is megosztották történetüket Ferenc pápával. A vádak szerint a chilei püspökök bár tudtak a visszaélésekről, azokat elhallgatták és nem vizsgálták. A vatikáni vizsgálóbizottság hatvannégy áldozatot említ a 2300 oldalas jelentésben. Azt egyelőre, nem tudni, hogy Ferenc pápa elfogadta-e a püspök lemondását. 

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.